Un preot vindecat de COVID-19 a donat plasmă. „Înainte de orice, suntem oameni între oameni”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preotul s-a vindecat şi a ales să doneze plasmă pentru a salva vieţile altor pacienţi. Gestul său este apreciat de cei de la Centrul de Transfuzii Sangvine.

Părintele Ştefăniţă Potra (40 de ani) a fost confirmat pozitiv cu coronavirus în prima parte a lunii aprilie. Preotul slujeşte la biserica din Ilva Mică (Bistriţa-Năsăud), iar oamenii locului spun că ar fi contactat virusul după ce a slujit la slujba de înmormântare a unui infectat cu COVID-19.

Acum, după mai bine de o lună de la acel moment, părintele este vindecat şi a acceptat să doneze plasmă pentru salvarea altor bolnavi de COVID-19.

„Donarea de plasmă continuă datorită oamenilor care se gândesc şi la ceilalţi aflaţi într-o mare cumpănă a vieţii lor pe un pat de spital! Înainte de orice suntem oameni între oameni.

Mulţumim eroului nostru de azi pentru curaj, gest şi îi aşteptăm şi pe ceilalţi la donarea de plasmă, în vederea aceastei noi proceduri pentru tratamentul pacienţilor cu Covid-19 care se desfăşoară deja la Centrul de Transfuzie Sanguină Bistriţa”, au postat pe Facebook cei de la Centrul de Transfuzii.

Preotul Ştefăniţă Potra s-a infectat, spun oamenii, de la un credincios din sat, în vârstă de 77 de ani, care a murit în data de 1 aprilie. Bărbatul a fost internat în Spital dar a completat o declaraţie pe proprie răspundere din care nu reieşea că a călătorit în străinătate sau ar fi avut contact cu persoane suspecte.

„Pacientul s-a internat pe data de 22 martie pe Secţia de Boli Interne. La internare nu se încadra în definiţia de caz, de aceea nu a fost internat la Boli Infecţioase. A doua zi, medicul curant a solicitat un consult de specialitate de la Secţia de Boli Infecţioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru COVID-19. Pe data de 30, pacientul a fost externat, înainte să vină rezultatul probelor. Un lucru regretabil, din punctul meu de vedere”, spune managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, Gabriel Lazany.

Pe aceeaşi temă:

Preot ortodox confirmat cu COVID-19. A slujit la înmormântarea unui bărbat infectat cu coronavirus

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite