Preot ortodox confirmat cu COVID-19. A slujit la înmormântarea unui bărbat infectat cu coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părintele era în izolare de mai bine de o săptămână. În satul unde slujea, la începutul lunii aprilie, a murit un om din cauza COVID-19.

Un preot ortodox, de 40 de ani, din localitatea Ilva Mică, judeţul Bistriţa-Năsăud, a fost confirmat pozitiv COVID-19.

Preotul a slujit la înmormântarea unui bărbat care a murit din cauza aceleiaşi boli, la începutul lunii aprilie.

„În urma anchetei epidemiologice făcute în cazul persoanei decedate, părintele a intrat în izolare la domiciliu. Acum a prezentat simptome specifice COVID-19, a fost testat şi testele au confirmat infecţia cu coronavirus”, a precizat prefectul judeţului Bistriţa-Năsăud, Stelian Dolha.

Autorităţile spun că părintele nu a avut contact cu alte persoane, nu a spovedit sau împărtăşit credincioşi, fiind în izolare.

În Bistriţa-Năsăud au fost confirmate până sâmbătă, 11 aprilie, 82 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus.

Gabriel Lazany, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa, a confirmat miercuri, 1 aprilie, primul deces înregistrat în judeţ, cauzat de COVID-19.

Este vorba despre un bărbat de 77 de ani, din localitatea Ilva Mică. Acesta a completat, la internare, o declaraţie pe proprie răspundere din care nu reieşea că a călătorit în străinătate sau ar fi avut contact cu persoane suspecte.

„Pacientul s-a internat pe data de 22 martie pe Secţia de Boli Interne. La internare nu se încadra în definiţia de caz, de aceea nu a fost internat la Boli Infecţioase. A doua zi, medicul curant a solicitat un consult de specialitate de la Secţia de Boli Infecţioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru COVID-19. Pe data de 30, pacientul a fost externat, înainte să vină rezultatul probelor. Un lucru regretabil, din punctul meu de vedere”, spune managerul.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO Minunaţii copii care fac singuri viziere pentru medici: „Îi ajutăm să lupte pentru vieţile pacienţilor cu Covid-19“

Medicii solicită tratarea pacienţilor asimptomatici la domiciliu. „Spitalizarea este o greşeală gravă“

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite