Tânărul cu probleme psihice de la Beclean care era tratat pentru o fractură cu vitamine a ajuns în sfârşit la ortopedie la spitalul din Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânărul a ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa FOTO: Bianca Sara/Arhivă
Tânărul a ajuns marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Tânărul cu probleme psihice din centru de recuperare de la Beclean care era tratat pentru o fractură cu vitamine şi calmante a ajuns în sfârşit la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, după mai bine de două săptămâni de suferinţă. Un medic ortoped îl va examina şi va decide dacă se impune o operaţie în acest caz.

De două săptămâni şi jumătate şi mediatizarea cazului a fost nevoie pentru ca un tânăr de 20 de ani să primească tratamentul corespunzător pentru o fractură de col femural.

Marţi, tânărul cu probleme psihice de la Centru de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Beclean, a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bistriţa, după ce două săptămâni şi jumătate a fost tratat cu vitamine şi calmante.

Tânărul va rămâne internat, iar în urma examinării ortopedului se va decide dacă acesta are nevoie de o intervenţie chirurgicală sau nu.

Nicolae T. are 20 de ani şi este internat de mai bine de 15 ani la Centrul de Recoperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică din Beclean. Acesta suferă de mai multe afecţiuni psihice foarte severe, motiv pentru care nici nu vorbeşte. De asemenea, acesta este infectat şi cu HIV.

În urmă cu două săptămâni, tânărul a căzut în curtea centrului şi a fost dus la urgenţe la spitalul din Beclean de către personalul centrului. Medicul de gardă a constatat că acesta avea câteva zgârieturi în zona capului şi a şoldului. Pentru că nu avea posibilitatea să îi facă o radiografie pe loc, medicul de gardă a recomandat ca o radiografie să fie făcută zilele care au urmat la policlinica spitalului.

Tânărului i s-a făcut o radiografie, care a scos în evidenţă faptul că acesta avea o fractură de col femural fără deplasare. Radiografia a ajuns la medicul de familie al tânărului, care nu a consultat un specialist ortoped, ci a recomandat odihnă, vitamine şi calmante la nevoie.

De două săptămâni, tânărul este tratat cu vitamine şi odihnă. La acesta încă nu a ajuns un specialist ortoped care să îi recomande un tratament adecvat. Mai multe despre acest subiect puteţi citi aici.


Cazul a ajuns şi în atenţia Direcţiei de Sănătate Publică abia după mediatizarea acestuia. Instituţia a anunţat luni că se va demara o anchetă în acest caz.



Vă mai recomandăm:

Cazul de la Beclean, unde o fractură de col femural suferită de un tânăr cu probleme psihice este tratată cu vitamine, necesita operaţie

Un bărbat îşi ţine fiul cu probleme psihice închis într-un focar de infecţie pentru a nu pierde ajutorul de handicap




 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite