Șoferi prinși drogați la volan în Bistrița. Fenomenul este în creștere alarmantă

0
0

În ultimele 24 de ore, doi bărbaţi din Bistrița au fost reţinuţi de poliţiştii rutieri pentru infracţiuni la regimul rutier, mai exact se aflau sub influența drogurilor. Numărul de astfel cazuri, în creștere explozivă în 2022.

Aparatele DrugTest au intrat în dotarea Poliției din 2019 FOTO Arhivă Adevărul
Aparatele DrugTest au intrat în dotarea Poliției din 2019 FOTO Arhivă Adevărul

Unul dintre șoferii depistați drogați - un bărbat de 40 de ani, din Bistriţa, era și sub influenţa alcoolului, cât şi a unei substanţe psihoactive (neprecizate), iar poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei municipiului Bistriţa, au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bistriţa cu propunere de arestare preventivă.

Într-un alt caz, în urma depistării în flagrant delict a unui tânăr de 26 de ani, din Parva, în timp ce conducea un autoturism prin oraşul Năsăud aflându-se sub influenţa alcoolului și a unor substanțe interzise, dar şi fără a deţine permis de conducere, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Acesta a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bistriţa-Năsăud. Şoferul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

În ambele dosare, cercetările sunt continuate de către poliţişti în cadrul unui dosar penal care vizează infracţiunile de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  

Polițiștii bistrițeni au precizat și că în ultimele luni a crescut foarte mult numărul de cazuri de șoferi depistați sub influența unor substanțe interzise asimilate popular sub denumirea de droguri.

De asemenea, într-o recentă analiză, cotidianul Adevărul arăta care sunt motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situație, întâlnită în toate județele României. Puteți găsi AICI mai mult detalii despre cauzele care au generat fenomenul îngrijorător.

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite