Lucrările de modernizare la Cinema Dacia vor începe abia în toamnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

Potrivit preşedintelui de Consiliu Judeţean, Radu Moldovan, lucrările de modernizare la cinematograful „Dacia” vor începe abia în toamna acestui an. Atât lucrările întreprinse de Consiliul Judeţean, care vrea să plieze spaţiul administrat pentru activităţi culturale, cât şi cele realizate de RADEF vor începe în aceeaşi perioadă.


„RADEF se va ţine de cuvânt şi va lansa la Bistriţa una dintre cele mai performante săli de cinema 3D cu cea mai performantă aparatură care există pe piaţă la ora actuală,” a declarat, în cadrul unei întâlniri cu presa, vicepreşedintele de Consiliu Judeţean Alexandru Pugna.

Conform lui Radu Moldovan, în toamnă atât RADEF care răspunde de toate cinematografele din ţară cât şi Consiliul Judeţean vor demara lucrările de modernizare ale cinemaului.

Lucrarea întreprinsă de Consiliul Judeţean, care include transformarea a două săli de cinema în săli de spectacole, este deja bugetată, luna aceasta urmând să fie finalizat şi proiectul tehnic.

„Sper ca toamna aceasta să putem reface şarpanta pentru că efectiv plouă înuntru, a precizat preşedintele de Consiliu Judeţean,” Radu Moldovan.

Consiliul Judeţean a preluat de la RADEF două săli de cinema, A şi respectiv C, pe care le va transforma într-un centru cultural multi-funcţional care, cel mai probabil, va purta numele ”Valeria Peter Predescu”, în timp ce sala B a rămas în administrarea RADEF, care o va moderniza şi digitiza.

Sala A, cu o capacitate de 300 de locuri, va fi transformată în sală de spectacole şi conferinţe, în timp ce sala C va fi un spaţiu destinat expoziţiilor sau întâlnirilor dintre scriitori sau alţi artişti. Pentru aceste lucrări a fost alocată suma de un milion şi 300 de mii de lei.

Vă mai recomanăm:

FOTO Cum au dispărut cinematografele din judeţul Botoşani. Din peste 120 a mai rămas doar unul

Nicolae Robu vrea să transforme cinematografele de la RADEF în centre culturale

 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite