Ioan Oltean: „Nu am avut informaţii despre descinderile DNA. Nu mă simt vinovat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Oltean a spus că nu deţine informaţii din interiorul DNA şi că nu se simte vinovat FOTO: Bianca Sara
Ioan Oltean a spus că nu deţine informaţii din interiorul DNA şi că nu se simte vinovat FOTO: Bianca Sara

Deputatul Ioan Oltean a acceptat să vorbească vineri, 20 septembrie, în cadrul unei conferinţe de presă, despre acuzaţiile de favorizare a infractorului şi trafic de influenţă aduse de DNA, care a început urmărirea penală împotriva sa săptămâna trecută. Acesta a precizat că nu se simte vinovat, dar şi că nu a avut informaţii despre descinderile DNA care au dus la o anchetă.

„Vă asigur că, cel puţin prin prisma datelor existente, în acest moment, nu mă simt vinovat faţă de niciuna dintre cele şase fapte enumerate în actul de sesizare (n.r. al DNA)“, a spus liderul PDL Bistriţa-Năsăud, la conferinţa de presă de azi, 20 septembrie.

DNA a început urmărirea penală împotriva deputatului bistriţean Ioan Oltean săptămâna trecută. Acesta este acuzat de trafic de influenţă şi de favorizarea infractorului.

Procurorii DNA susţin că acesta şi-ar fi folosit influenţa în calitate de deputat şi preşedinte al PDL BN asupra fostului preşedinte de Consiliu Judeţean Liviu Rusu, asupra fostului vicepreşedinte al aceleiaşi instituţii şi asupra unor demnitari din mai multe ministere pentru a favoriza alocarea de fonduri către anumite primării sau pentru adjudecarea licitaţiilor către anumite firme.

De asemenea, potrivit procurorilor DNA, Ioan Oltean ar fi avertizat două persoane cu privire la faptul că DNA urmează să facă percheziţii la domiciliul şi respectiv birourile acestora. Aceste acuzaţii au dus şi la o anchetă în interiorul DNA pentru a se afla cum s-au „scurs” informaţiile.

Întrebat de ce s-a început urmărirea penală acum şi nu în 2011, având în vedere că faptele imputate s-au petrecut în acea perioadă, deputatul Ioan Oltean a spus că nu ştie şi că răspunsul la această întrebare o are doar cel care instrumentează cazul.

"Pot să vă asigur că nu am avut informaţii despre descinderile pe care DNA urma să le facă în Bistriţa. Nu am avut niciun fel de informaţii şi ca atare nu am dat niciun fel de informaţii nimănui," a mai declarat Ioan Oltean.


Ioan Oltean a ţinut să facă cunoscut faptul că nu a cerut săvârşirea unor fapte ilegale mai marilor din ministere, ci a manifestat interes faţă de alocarea de resurse către Bistriţa-Năsăud, în calitate de deputat.


"Pot să vă spun în mod cert că nu sunt fapte care să aibă, în opinia mea, caracter infracţional. Vă dau un singur exemplu de fapte care sunt enumerate în rezoluţia procurorului de caz: zice că în perioada martie-aprilie 2011 mi-am exercitat influenţa în vederea alocării de fonduri pentru lucrările la drumul din Milaş, că mi-am exercitat influenţa pentru alocarea de sume mai mari pe hotărârea 577 pentru judeţul Bistriţa-Năsăud sau că mi-am exercitat influenţa în vederea atribuirii preferenţiale a unor sume de bani pentru proiecte  către comunele Chiuza, Rebrişoara, Căianu Mic,” a completat deputatul.


Întrebat cum comentează faptul că europarlamentarul Monica Macovei i-a cerut să demisioneze din conducerea partidului, Ioan Oltean a spus că a fost întotdeauna în litera şi spiritul statutului, iar când va simţi că nu mai e, va lua decizia de a demisiona fără să i-o ceară cineva.


În discuţia cu jurnaliştii a intervenit şi subiectul Liviu Rusu, care este şi el cercetat de către DNA şi care i-ar fi adus necazurile lui Ioan Oltean. Deputatul a spus că este exclus ca cercertarea penală să fie o răzbunare de-a fostului preşedinte de Consiliu Judeţean Liviu Rusu.


„Este prietenul şi colegul meu, nu se poate răzbuna,” a închiat vicepreşedintele PDL.

Vă mai recomandăm:

S-au scurs informaţii în cazul Ioan Oltean. Laura Codruţa Kovesi a dispus o anchetă internă

Monica Macovei îi cere demisia lui Ioan Oltean din conducerea PDL

 


 
 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite