Încă un bolnav de gripă nouă în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat de 41 de ani din Bistriţa, cu antecedente de obezitate şi diabet zaharat a fost diagnosticat, în ultimele 24 de ore, cu gripă nouă. Bărbatul este internat la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean şi evoluţia lui este favorabilă

Direcţia de Sănătate Publică Bistriţa-Năsăud a anunţat un nou caz de gripă porcină în judeţ, confirmat în ultimele 24 de ore. Este vorba despre un bistriţean de 41 de ani, internat la secţia de contagiose a Spitalului Judeţean. Bărbatul are în fişa medicală antecedente de obezitate şi diabet zaharat, însă medicii spun că  starea lui evoluaeză favorabil.

Acesta este al treilea caz de gripă nouă identificat în judeţ. Prima pacientă cu această afecţiune a fost o femeie de 25 de ani însărcinată, externată după o săptămână de spitalizare. Al doilea caz a fost un bărbat de 35 de ani, căruia afecţiunea i-a fost fatală.

Până la această dată, în Bistriţa-Năsăud, s-au vaccinat 1458 de bistriţeni din categoria personalului medical, aproape 1240 de elevi şi studenţi, în jur de 620 de angajaţi din Ministerul Apărăriii şi peste 14.000 de persoane din afara categoriilor de risc. În total, peste 17.600 de bistriţeni s-au imunizat contra gripei porcine.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite