Grevă spontană la cel mai mare angajator din Transilvania. 1.000 de angajaţi au ieşit în faţa fabricilor şi i-au huiduit pe nemţii de la Leoni

0
0

Marţi seara, în jur de 1.000 de angajaţi ai celor două fabrici Leoni din Bistriţa au ieşit în stradă. Oamenii sunt nemulţumiţi că nu şi-au primit bonusurile şi banii pentru orele suplimentare. Atât liderul de sindicat, cât şi reprezentanţii companiei au încercat să discute cu oamenii, în zadar însă.

Marţi seara, în jurul orei 19:30, în jur de 1.000 de oameni, angajaţi la cele două fabrici Leoni, au ieşit în faţa unităţilor de producţie, unde şi-au scandat nemulţumirile. 

Surse Adevărul.ro spun că oamenii sunt nemulţumiţi pentru că şi-ar fi primit doar salariile de bază, fără a încasa şi bonusurile şi banii pentru orele suplimentare. Printre lozincile scandate de oameni s-au numărat „hoţii”, „mincinoşii” şi „vrem salarii”. 

Oamenii au ieşit direct din fabrici, în hainele de muncă şi şi-au strigat nemulţumirile în faţa unităţile de producţie. După jumătate de oră de scandări, afară au ieşit şi reprezentanţii companiei, care însă au fost huiduiţi de către angajaţi.

După o oră de la declanşarea grevei a apărut şi liderul de sindicat, care a încercat şi el să discute cu oamenii. Din cauza temperaturilor scăzute, oamenii intrau periodic în fabrică pentru a se încălzi, fiind înlocuiţi de alţi colegi. Alţi angajaţi s-au solidarizat cu grevişti renunţând să muncească.

image

Firma de pază a fabricilor a cerut sprijinul jandarmeriei şi poliţiei FOTO: Bianca Sara 

Fabrica deschisă la Bistriţa produce cablaje auto deja de aproape 14 ani, formându-şi oamenii chiar la locul de muncă. Piatra de temelie la fabrica de la Bistriţa a fost pusă în 2002, producţia în noua hală începând un an mai târziu, în 2003, cu modelul clasa A de la Mercedes. Unitatea de la Bistriţa mai asamblează cablaje pentru Mercedes, Rolls Royce sau BMW.

În urmă cu un an, nemţii de la Leoni au mai deschis o unitate de producţie în Bistriţa. Leoni este cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud şi printre cei mai mari din Transilvania. 

Vă mai recomandăm:

Liderul de sindicat al unuia dintre cei mai mari angajatori din Transilvania: „În Leoni este o situaţie aproape de sclavagism”

Cu gândacul în ciorbă. Angajatul unei mari fabrici din Ardeal a găsit o insectă în mâncare

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite