Liderul de sindicat al unuia dintre cei mai mari angajatori din Transilvania: „În Leoni este o situaţie aproape de sclavagism”

0
0

După ce s-a speculat de nenumărate ori că angajaţii producătorului german Leoni, unul dintre cei mai mari angajatori din Transilvania, ar lucra până la epuizare, liderul lor de sindicat confirmă asta, susţinând în cadrul unei dezbateri a Codului Muncii că de la Leoni pleacă ambulanţa de 4-5 ori pe noapte.

Pentru prima dată, Marinel Strungari, liderul sindicatului Leoni, a vorbit deschis despre condiţiile de muncă de la unul dintre cei mai mari angajatori din Transilvania, Leoni.  

„În Leoni este o situaţie aproape de sclavagism. De la Leoni pleaca în fiecare noapte ambulanţa de 4-5 ori. Norma de muncă este peste puterile oamenilor. Nu au niciun fel de drepturi sindicale”, au fost declaraţiile lui Marinel Strungari, liderul sindicatului Leoni, în cadrul dezbaterilor pe Codul Muncii, care au avut loc vineri, la Bistriţa. 

Acesta a mai acuzat parlamentarii că sunt interesaţi doar de banii multinaţionalelor, în timp ce acestea au cadru legal să îşi exploateze oamenii. Până la această oră, producătorul german de cablaje nu a venit cu niciun punct de vedere cu privire la declaraţiile liderului de sindicat. 

Producătorul german de cablaje are fabrici în Arad, Bistriţa şi Piteşti. Compania nemţească produce cablaje auto pentru Mercedes, Rolls Royce şi BMW. Doar în Bistriţa, până la finalul anului, Leoni va avea 7000 de angajaţi. 

Vă mai recomandăm:

Cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud, nevoit să aducă forţă de muncă din sud. Pentru cazare a închiriat un hotel întreg

Cel mai mare angajator din Bistriţa-Năsăud a primt 10 milioane de euro de la Guvern

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite