Drum de aproape 80 de milioane de lei, cu gropi la nici un an de la recepţie. Consiliul Judeţean organizează o nouă licitaţie pentru repararea lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara
FOTO: Bianca Sara

O iarnă, de atât a fost nevoie pentru ca DJ 151 să capete câteva gropi. Finalizat şi recepţionat în vara anului trecut, DJ 151 deja are nevoie de reparaţii. Pe porţiunea care leagă Şirioara de Chiraleş în mai puţin de 500 de metri se pot număra 4-5  gropi.


Aproape 80 de milioane de lei au costat lucrările la reabilitarea drumului judeţean 151, investiţia fiind făcută cu ajutorul Programului Operaţional Regional. Este cel mai lung drum judeţean din Bistriţa-Năsăud, care traversează judeţul de la sud la nord, făcând legătura între municipiul Bistriţa şi judeţul Mureş.

Traversează 16 localităţi: Ţagu, Budeşti-Fânaţe, Zoreni, Sânmihaiu de Câmpie, Sângeorzu Nou, Vermeş, Lechinţa, Chiraleş, Şirioara, Coasta, Şieu Odorhei, Şintereag, Blăjenii de Jos, Blăjenii de Sus, Sigmir, Bistriţa.
Lucrările au fost recepţionate anul precedent în vară, după ce proiectul a suferit corecţii de 10%. Acestea au fost executate de Romstrade, care a intrat în atenţia DNA chiar în luna în care au fost recepţionate lucrările.

Nelu Iordache, patronul Romstrade a făcut un denunţ, în care a mărturisit fapte grave de corupţie, comise de funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. La acea vreme omul de afaceri afirma că ar fi dat anumite sume de bani drept mită unor funcţionari din cadrul Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud pentru a obţine contractul de reabilitare a DJ151. Nici până acum nu se cunosc numele funcţionarilor care ar fi pretins şi primit sume de bani de la Nelu Iordache.

Drumul în cauză însă se pare că nu a rezistat nici o iarnă, pe mai multe porţiuni făcându-şi apariţia gropile. Este şi cazul porţiunii Chiraleş - Şirioara, unde în nici 500 de metri se pot număra 4-5 gropi.

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, o parte din garanţia în valoare de 70 de miliarde de lei vechi va fi utilizată pentru refacerea porţiunilor neconforme. Zilele acestea se va deschide o licitaţie publică pentru a se găsi un constructor care să remedieze problemele.

Vă mai recomandăm:

De la drum judeţean licitat şi recepţionat cu cântec, la drum naţional ignorat de ani de zile

Dan Şova: „Bistriţa-Năsăud are printre cele mai proaste drumuri din ţară”

FOTO Cea mai nouă staţiune din Bistriţa-Năsăud îşi primeşte turiştii cu „şosele minate” şi căderi de stânci

 

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite