Daniel Resvanţă, consilierul local acuzat că şi-a incendiat casa şi a simulat un atac cu arma, a fost eliberat de judecătorii clujeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În prima fază, judecătorii au decis ca Daniel Resvanţă să petreacă 30 de zile după gratii FOTO: Bianca Sara
În prima fază, judecătorii au decis ca Daniel Resvanţă să petreacă 30 de zile după gratii FOTO: Bianca Sara

Daniel Resvanţă, consilierul local acuzat că şi-a incendiat casa şi a simulat un atac cu arma a fost eliberat de judecătorii clujeni, după ce cei bistriţeni au decis ca acesta să fie cercetat în arest preventiv. Fostul membru al UNPR, care va fi cercetat sub control judiciar, susţine că este nevinovat.

Daniel Resvanţă a fost reţinut săptămâna trecută pentru 30 de zile, fiind acuzat de tentativă la omor calificat, înşelăciune privind asigurările, inducere în eroare a organelor judiciare şi fals în declaraţii, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, uz de armă şi dare de mită. 

Toate acestea, după ce Daniel Resvanţă şi-ar fi înscenat un incendiu, dar şi un atac cu arma, chiar cu o zi înainte de alegerile locale. Complice i-au fost soţia şi concubina, cu care trăieşte Resvanţă. Acestea sunt şi ele cercetate sub control judiciar. 

„În cursul anului 2016, inculpatul a renovat o casă situată pe Valea Ursului, în satul Tureac, unde locuia cu soţia şi cei trei copii şi cu concubina şi un alt copil, pentru care a obţinut o poliţă de asigurare de 350.000 euro de la societatea comercială Alianz Ţiriac, deşi valoarea asigurată nu putea depăşi 40.000 de euro. Poliţia de asigurare a fost încheiată în data de 18 mai 2016. În data de 3 spre 4 iunie 2016, inculpatul a incendiat şi acest imobil cu ştiinţă şi în timp ce soţia, concubina şi cei patru copii se aflau în imobilul respectiv. Apoi, în aceeaşi noapte, a tras cu o armă deţinută fără drept 7 focuri de armă asupra imobilului şi a autovehicolului său, simulând astfel că o altă persoană ar fi urmărit să-l agreseze şi să-i incendieze casa“, declara procurorul-şef adjunct şi purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud, Angela Sângeorzan.

Resvanţă a făcut contestaţie, iar judecătorii clujeni au decis să admită contestaţia şi să dispună cercetarea acestuia sub control judiciar. 

„Am scăpat de temniţă…mă consider total nevinovat. Nu există dovezi care să arate că sunt vinovat de cele patru acuzaţii care mi s-au adus”, a postat Resvanţă pe pagina sa de Facebook.

Între timp, Resvanţă a pierdut scaunul de consilier local al comunei Tiha Bârgăului, după ce UNPR, partidul pe listele căruia a candidat i-a retras sprijinul politic. 

Vă mai recomandăm:

Final de campanie electorală presărat cu un incendiu şi împuşcături la Bistriţa: un candidat îi acuză pe alţi doi că ar fi vrut să-l omoare

O autospecială a fost incendiată cu un cocktail molotov chiar lângă postul de poliţie dintr-o comună bistriţeană

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite