Ce n-a făcut Primăria fac o mână de voluntari. Pădurea Codrişor se transformă

0
0
FOTO: Bortes Cristian
FOTO: Bortes Cristian

Au protestat, au tras de mânecă Primăria, au făcut curăţenie, s-au plimbat, iar în final ajung să facă ce n-a făcut municipalitatea. Este povestea unor voluntari îndrăgostiţi de natură care şi-au pus în cap să amenajeze Pădurea Codrişor, proiectul lor fiind finanţat de Fundaţia pentru Dezvoltării Societăţii Civile.

Vor ca Pădurea Codrişor, locul de promenadă preferat de părinţii şi bunicii noştri, să reînvie şi să se transforme. Nu au găsit înţelegere la Primăria Bistriţa aşa că au căutat sprijin în altă parte.

Bistriţa Civică şi-a mobilizat voluntarii şi împreună au pus la punct un proiect care a fost evaluat de Fundaţia pentru Dezvoltării Societăţii Civile şi  a fost aprobat pentru finanţare. Dintre peste 450 de aplicaţii, proiectul bistriţenilor a intrat pe lista celor 20 care sunt finanţate în această sesiune.

Lucrările vor începe chiar în acest weekend, cei care vor să pună umărul la transformarea Pădurii Codrişor sunt aşteptaţi sâmbătă la ora 10:00 la intrarea veche a Ştrandului Municipal.

Cinci poteci vor fi amenajate în Pădurea Codrişor în cadrul acestui proiect. Este vorba despre Poteca Stejarilor, Poteca Poienilor, Poteca Bicicliştilor, Poteca Veveriţelor şi Poteca Veteranilor.

Acestea vor fi marcate, curăţate şi tasate, pentru ca accesul să fie mai facil. Practic vor fi amenajate potecile care sunt deja folosite de către bistriţenii care aleg să se relaxeze în special vara în poieniţele pădurii.

Potrivit lui Silivan Crăciun, unul dintre fondatorii Asociaţiei Bistriţa Civică, ce locuieşte la doi paşi de acest paradis de verdeaţă, Pădurea Codrişor era una dintre locaţiile preferate pentru sărbătorile câmpeneşti din perioada comunistă. Mai mult, în perioada interbelică, aceasta era amenajată pentru promenadă.

Într-una din poieniţele pădurii, în urmă cu mai bine de un secol a fost poligon, dovadă stând gloanţele care au fost descoperite în această zonă. De asemenea, Pădurea Codrişor a fost un punct strategic în al Doilea Război Mondial, asta deşi în Bistriţa nu s-a tras niciun foc de armă.

Vă mai recomandăm:

Aventură în Pădurea Codrişor. Demonstraţii de tir în poeniţa din pădure, folosită acum mai bine de un secol pe post de poligon

Ca-n Evul Mediu. 30 de persoane fără adăpost locuiau în Pădurea Codrişor, la 10 minute de centrul istoric al Bistriţei

Mai multe - Bistriţa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite