După parcuri amenajate la ţară în zone mlăştinoase sau izolate, Fondul de Mediu se reprofilează spre mediul urban

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce ani de-a rândul au fost finanţate parcuri în mediul rural care nu au nicio utilitate, preşedintele Fondului de Mediu, prezent joi la Bistriţa, a anunţat că fondurile vor fi direcţionate de acum spre amenajarea sau modernizarea parcurilor din mediul urban.

Parcurile în mediul rural vor fi istorie începând de anul acesta, asta pentru că Fondul de Mediu nu va mai finanţa amenajarea spaţiilor verzi la sate. Parcurile amenajate pe câmpuri, departe de centrul comunelor şi în zone mlăştinoase i-au determinat pe reprezentanţii Fondului de Mediu să fie mai atenţi cum  direcţionează fondurile.

„Anul acesta ne dorim să lansăm o finaţare pentru parcuri la oraşe, în mediul urban. Este pentru prima oară când acest program se va derula exclusiv pentru mediul urban,” a precizat joi la Bistriţa Adrian Gearâp, preşedintele Fondului de Mediu.

Întrebat dacă au fost ratate proiectele de parcuri în mediul rural, preşedintele Fondului de Mediu, Adrian Gearâp a mai spus:

„Ne dorim să prioritizăm foarte bine banii de care dispunem în cadrul fondului şi considerăm că proiectele de parcuri îşi ating cel mai bine ţinta în mediul urban unde chiar este necesar spaţiu verde cât mai mult.”



Vă mai recomandăm:

Proiecte de 20 de milioane de lei pe mediu în Bistriţa-Năsăud

FOTO Cum arată parcul din Cluj unde trebuie să plăteşti taxă de ecologizare. Reabilitarea a costat 7 milioane de euro

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite