Bărbat mort în accident, cu Poliția pe urme. Era căutat pentru înşelăciune prin metoda "accidentul"

0
Publicat:

Un infractor care reușise să păcălească un bărbat de 80 de ani, pe care l-a lăsat fără 10.100 de lei, prin metoda „Accidentul” a murit la scurt timp după ce polițiștii au încercat să oprească în trafic mașina în care se afla.

Poliție. FOTO Facebook Poliția Română
Poliție. FOTO Facebook Poliția Română

Deşi mediatizate foarte mult în ultimii ani, înșelăciunile prin metoda „Accidentul” sunt încă frecvente, iar cele mai multe victime sunt, în continuare bătrânii. Un astfel de caz s-a întâmplat recent în localitatea Sânmihaiu de Câmpie din Bistriţa-Năsăud, potrivit Agerpres.

La data de 10 decembrie, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Lechinţa, aflaţi în serviciul de patrulare, au observat un autoturism care se deplasa pe raza localităţii Sânmihaiu de Câmpie, în care aveau informaţii că se află o persoană bănuită de comiterea unei înşelăciuni prin metoda 'accidentul'. În fapt, în seara de 9 decembrie a.c., un bărbat de 80 de ani, din Sânmihaiu de Câmpie, a înmânat suma de 10.100 de lei unui bărbat care iniţial l-ar fi contactat telefonic, s-ar fi recomandat a fi personal medical, spunându-i că fiul lui a fost implicat într-un accident rutier. Poliţiştii au efectuat semnalele de oprire autoturismului în cauză, în care au fost observaţi conducătorul auto şi un pasager, ambii mascaţi, însă şoferul nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea”, precizează IPJ Bistriţa-Năsăud.

Câteva minute mai târziu, mașina a fost implicată într-un accident.

La un moment dat, în intersecţia Drumului Judeţean 151 cu Drumul Judeţean 154D, autoturismul s-a răsturnat pe un câmp. La faţa locului, a fost identificată, în afara autoturismului, o singură persoană, respectiv un bărbat, de 33 de ani, din Vicovu de Sus, judeţul Suceava, care din nefericire era decedat”, arată IPJ Bistriţa-Năsăud, potrivit sursei citate.

Metoda „Accidentul”, încă în vogă

Amintim că, la Judecătoria Pitești, a început, luna aceasta, procesul unui recidivist din orașul Mioveni, Argeș, care a înșelat multe persoane prin metoda „Accidentul”. Una dintre victime și-a dat toate economiile pentru a-și „ajuta nepoata“. Cea mai recentă victimă a bărbatului a fost pe 27 august a.c., o bătrână de 82 de ani din Pitești, pe care bărbatul a convins-o să îi dea 5.500 euro și 21.300 lei, pretextând, cu ajutorul mai multor complici și al unui scenariu bine pus la punct, că o nepoată a sa ar fi suferit un grav accident de circulație.

De asemenea, un deținut închis la penitenciarul din Bacău, condamnat la 30 de ani de închisoare, continuă să facă victime de după gratii prin metoda „Accidentul”, păcălind în special persoane de vârsta a treia.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite