Metoda Accidentul încă face victime. Bătrână din Argeș, înșelată cu 10.000 de euro de un recidivist

0
Publicat:

La Judecătoria Pitești începe în decembrie procesul unui recidivist din orașul Mioveni, Argeș, care a înșelat multe persoane prin metoda Accidentul. Una dintre victime și-a dat toate economiile pentru a-și „ajuta nepoata“.

Femeia înșelată s-a constituit parte civilă la proces FOTO arhiva Adevărul
Femeia înșelată s-a constituit parte civilă la proces FOTO arhiva Adevărul

Cea mai recentă victimă a bărbatului a fost pe 27 august a.c. o bătrână de 82 de ani din Pitești, pe care bărbatul a convins-o să îi dea 5.500 euro și 21.300 lei, pretextând, cu ajutorul mai multor complici și al unui scenariu bine pus la punct, că o nepoată a sa ar fi suferit un grav accident de circulație.

Autorul înșelăciunii are un cazier foarte bogat, în ultimii ani suferind numeroase condamnări pentru furt, înșelăciune și trafic de droguri. Acesta fusese eliberat în primăvara acestui an, după ce petrecuse peste trei ani în închisoare pentru trafic de droguri. Din 2012 și până în prezent, bărbatul a păcălit mai multe persoane vârstnice prin metoda Accidentul, fiind ajutat de fiecare dată de câțiva complici.

„Adevărul” a intrat în posesia rechizitoriului din acest caz în care înșelăciunea se ridică la aproape 10.000 de euro.

Astfel, anchetatorii arată că în ziua de 27 august a.c., o tânără, complice cu bărbatul recidivist, a sunat pe telefonul fix o bătrână de 82 de ani din Pitești, spunând că este nepoata ei și are nevoie de o sumă de bani, întrucât ar fi suferit un accident rutier grav și riscă să îi fie amputat piciorul. Apelul a fost unul de tip conferință, în convorbire intervenind un alt complice ce a pretins că este medic.

În aceeași convorbire telefonică, autorul înșelăciunii a intervenit și el, pretinzând că este asistentul medical care va veni, în câteva minute, să ridice banii. Zis și făcut. Bătrâna i-a dat bărbatului 5.500 de euro într-un plic, precum și încă 21.300 lei. După ce a dat banii, ea a revenit la telefon și a ridicat receptorul, însă pe fir nu mai era nimeni. Ea și-a sunat astfel nepoata, iar aceasta i-a comunicat că este în regulă și că nu a suferit vreun accident.

În după-amiaza aceleiași zile de 27 august, bătrâna a depus plângere penală la Poliția Pitești. Și, după verificări amănunțite, inclusiv a listei de apeluri telefonice, anchetatorii au dat de urma bărbatului, arestându-l la două zile după comiterea infracțiunii. Bărbatul este în arest de pe 29 august și a fost trimis în judecată tot în stare de arest preventiv.

Bărbatul, un recividist în vârstă de 34 de ani, a cerut de mai multe ori să fie cercetat sub control judiciar, însă procurorii i-au respins de fiecare dată solicitările.

„Măsura arestării preventive a inculpatului este absolut necesară bunei desfăşurări a procesului penal, întrucât cercetările efectuate au relevat o perseverență în activitatea infracțională, chiar și după ce a fost condamnat anterior pentru fapte similare“, precizează în rechizitoriu procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Anchetatorii notează că totodată „se constată caracterul insuficient al altor măsuri preventive ce s-ar putea dispune“.

„Arestarea preventivă a inculpatului fiind, în situaţia de faţă, singura în măsură să ducă la restabilirea ordinii de drept și la prevenirea săvârșirii de noi infracțiuni, având în vedere că inculpatul era deja supus măsurilor de supraveghere, iar acest lucru nu l-a împiedicat să săvârșească noi infracțiuni. Perseverența infracțională a inculpatului care, deși se află în termenul de supraveghere de liberare condiţionată, fiind condamnat anterior, denotă o periculozitate deosebită pentru ordinea publică”, se mai arată în rechizitoriul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

Bărbatul care va fi judecat pentru înșelăciune riscă să stea ani buni după gratii și în plus trebuie să restituie întreaga sumă subtilizată prin metoda Accidentul.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite