Escrocherii din închisoare prin metoda Accidentul. Dialog halucinant: „Vai de mine, ești la spital?”

0
Publicat:

Un deținut închis la penitenciarul din Bacău, condamnat la 30 de ani de închisoare, continuă să facă victime de după gratii prin metoda „Accidentul”, păcălind în special persoane de vârsta a treia.

Deținutul escrochează cu predilecție persoane de vârsta a treia FOTO arhivă Adevărul
Deținutul escrochează cu predilecție persoane de vârsta a treia FOTO arhivă Adevărul

Răzvan Șerban deține un record de înșelăciuni comise în România. Condamnat la 25 de ani de închisoare pentru înșelăciune în formă continuată, individul a primit recent alți 5 ani de închisoare pentru escrocherii comise prin metoda „Accidentul”.

În complicitate cu o persoană aflată în libertate, Șerban continua să înșele diverse persoane, în special bătrâni, de după gratii. Deținutul se folosește de un telefon mobil introdus ilegal în penitenciar, iar colaboratorul lui caută pe internet serii de numere de telefon fixe încă valabile, îi enumeră prefixul și primele trei cifre, iar Șerban adaugă la întâmplare următoarele trei cifre. Apoi, deținutul începe să sune la întâmplare până când îi răspunde cineva, de regulă o persoană în vârstă.

Apelurile sunt făcute după miezul nopții, când oamenii în cele mai multe cazuri dorm. Năuciți de somn și paralizați de vestea că fiul sau fiica lor a suferit un grav accident și este pe cale să intre în operație, oamenii nu mai gândesc lucid și respectă întocmai indicațiile escrocului, potrivit ziare.com.

Vorbește pe mai multe voci

Răzvan Șerban are abilitatea de-a vorbi pe mai multe voci și reușește astfel să le câștige încrederea victimelor. Iată una dintre aceste conversații:

Victimă: Da!

Răzvan Șerban: Alo!

Victimă: Alo!

Răzvan Șerban: Vezi că sunt la spital.

Victimă: Poftim?

Răzvan Șerban: Vezi că sunt la spital.

Victimă: Nu înțeleg.

Răzvan Șerban: Vezi că sunt la spital.

Victimă: Cine e la spital?

Răzvan Șerban: Eu.

Victimă: Cum îți spune?

Răzvan Șerban: Eu, tată, sunt la urgență.

Victimă: Cum?

Răzvan Șerban: Sunt la Urgență.

Victimă: Cine e la Urgență, pe nume vreau să știu.

Răzvan Șerban: Eu, măi tată, eu, băiatul. Alo?

Victimă: De la doi?

Răzvan Șerban: Da, am căzut, nu mai pot.

Victimă: Ți-e rău cu inima cumva?

Răzvan Șerban: Trebuie să mă operez.

Victimă: De?

Răzvan Șerban: La inimă.

Victimă: Vai de mine, ești la spital?

Răzvan Șerban: Da.

Victimă: Vai, Radule, vai de mine.

Răzvan Șerban: Trebuie să intru în sala de operație acuma, nu mai pot. …”

Ține victimele ocupate până apare complicele

Odată prinsă victima în plasă, Șerban începe să ceară sume substanțiale, de ordinul miilor și zecilor de mii de euro, mai ales dacă partenerul de dialog nu spune nimic atunci când află cât poate să coste o operație.

Partea cea mai dificilă a escrocheriei este preluarea banilor, pentru că victima trebuie ținută ocupată până când complicele escrocului preia banii. Răzvan Șerban construiește dialoguri halucinante, scopul acestora fiind ca nu cumva victima să închidă telefonul și să încerce să ia legătura cu adevărații copii.

Până când complicele ajunge la ușa bătrânilor, deținutul îi pune pe aceștia să numere banii cu el în telefon, să îi aranjeze pe tipuri de bancnotă, să scrie după dictare declarații pe propria răspundere că sunt de acord cu operația și să completeze tot felul de alte acte fără sens. Conversația se termină brusc când la ușa victimelor apare complicele deținutului, care ia banii și dispare rapid.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite