Băi sărate şi împachetări cu nămol la Sărăţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bistriţenii pot să facă băi sărate dar şi  împachetări cu nămol la Salina din Sărăţel.
Bistriţenii pot să facă băi sărate dar şi împachetări cu nămol la Salina din Sărăţel.

Câteva căsuţe, un lac sărat şi o atmosferă pastorală pot fi reţeta unui weekend relaxant şi fără pretenţii, la câţiva kilometri de Bistriţa. Băile şi împachetările cu nămol de la complexul din Sărăţel fac minuni în tratarea durerilor reumatismale de spate, a artirtelor, a spondilozelor şi chiar a unor afecţiuni ginecologice şi  neurologice.

La nici 15 kilometri de oraşul Bistriţa, în Sărăţel,  un minicomplex turistic atrage ca un magnet  turiştii  aflaţi în căutare de relaxare şi de băi sărate. Două bazine, unul mare şi altul mititel, nămol din belşug pentru împachetări, 15 căsuţe pentru cazare şi un cadru natural minunat sunt reţeta ideală pentru relaxare aproape de casă. Nici intrarea nu este costisitoare, la Salina Agroturism clienţii plătesc 5 lei pentru o zi întreagă de băi sărate şi împachetări cu nămol, iar pentru cei care frecventează des locul, intrarea se poate negocia cu administratorii, care acordă reduceri de fidelitate.

Ţinutul Sării

Complexul din Sărăţel, situat  la graniţa dintre comunele Şieu-Măgheruş şi Mărişel, este amplasat chiar pe o arie protejată, de 5 hectare, cunoscută sub numele de Masivul de Sare . Este una dintre acele zone rare, unde practic sarea apare la suprafaţă pământului din depozite aluvionare. Deocamdată însă, până custozii ariei protejate  vor face amenajări speciale cu ghizi care să le arate doritorilor miracolul formării cristalelor de sare, turiştii se mulţumesc să facă baie în bazinele cu apă sărată amenjate de administratorii de la Salina Agroturism. „Băile sunt excelente pentru multe afecţiuni, în special pentru cei cu probleme de obezitate sau creşteri în greutate. Împreună cu împachetările cu nămol băile sunt bune pentru dureri reumatrismale de spate, artirte, spondiloze, afecţiuni ginecologice şi chiar  neurologice. Avem printre clienţii fideli şi numeroşi doctori", dă asigurări Garofiţa Drăguş, administartorul bazinelor. Clienţii noştri fideli ne spun mereu că dacă vin vara la noi, iarna nu mai răcesc atât de uşor şi nu au atâtea probleme cu reumatismul", mai spune administratorul Salinei.

Şi copiilor le prieşte locul. Pe lângă bălăceala într-o apă care-i ţine tot timpul la suprafaţă , băile sunt recomandate pentru cei cu întârzieri de creştere, obezitate şi deficit de atenţie.  Pentru turiştii care vor să înopteze la salina din Sărăţel cazarea la căsuţă costă 50 lei pentru 24 de ore, iar masa este doar cea din meniul zilei. „Avem tocăniţe de viţel sau purcel la ceaun, mâncare tradiţională", explică Garofiţa Drăguş.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite