Artişti din toată ţara îşi scot operele la licitaţie pentru a sprijini construcţia unei anexe a Sinagogii Bistriţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sinagoga Bistriţa s-a transformat într-un centru multi-cultural ce găzduieşte expoziţii şi concerte FOTO: Bianca Sara/Arhivă
Sinagoga Bistriţa s-a transformat într-un centru multi-cultural ce găzduieşte expoziţii şi concerte FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Săptămâna viitoare va avea loc un eveniment caritabil, care va reuni peste 100 de picturi şi sculpturi ale unor artişti din întreaga ţară. Banii strânşi în urma licitaţiei ce va fi acompaniată şi de un recital al maestrului Grigore Leşe vor ajunge la Sinagoga Bistriţa, mai exact la o anexă ce urmează să găzduiască cabinele şi toalete artiştilor care desfăşoară activităţi culturale în acest spaţiu.

Marţi, începând cu ora 18:00, la Sinagoga Bistriţa va avea loc un eveniment cartitabil. Acesta va fi format dintr-un recital marca Grigore Leşe şi o licitaţie. Nu mai puţin de 100 de opere de artă aparţinând unor artişti din întreaga ţară vor fi scoase la licitaţie cu preţuri cuprinse între 50 de euro şi 1000 de euro. Preţul de pornire al fiecărei licitaţii va fi jumătate din cel de evaluare.

Banii adunaţi în urma licitaţiilor vor ajunge la Societatea de Concerte, care a început deja ridicarea unei anexe la  Sinagoga Bistriţa, menite să adăpostească cabinele şi toaletele artiştilor care-şi desfăşoară activităţile în acest spaţiu.

Cei care vor să sprijine Societatea de Concerte şi nu au posibilitatea să achiziţioneze un tablou sau o sculptură vor putea să o facă cumpărând şi pachete cu cărţi şi CD-uri cu câte 20 de lei pachetul. Potrivit lui Gavril Ţărmure, fostul preşedinte al Societăţii de Concerte şi actual director al Centrului Judeţean pentru Cultură ar mai fi nevoie doar pentru acoperişul anexei de 20.000 de lei.

„Dacă reuşim să adunăm 10.000 de euro e un pas în plus, o fază îndeplinită”, a precizat în cadrul unei conferinţe de presă Gavril Ţărmure.



Vă mai recomandăm:

FOTO Sinagoga Bistriţa- centru multicultural, cimitirele evreieşti – locuri de plantat castraveţi şi varză

FOTO Cei mai buni cântăreţi de jazz de pe scena internaţională, prezenţi la Bistriţa. Colindă românească, printre piesele reinterpretate

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite