10 obiceiuri pe care le au oamenii de succes. De la meditaţie la exerciţii fizice şi muzică motivaţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meditaţia se numără printre obiceiurile oamenilor de succes FOTO: Arhivă/Adevărul
Meditaţia se numără printre obiceiurile oamenilor de succes FOTO: Arhivă/Adevărul

Cum ajung oamenii să aibă succes? Este una dintre întrebările la care se caută răspuns de sute de ani. Studiile şi mărturiile antreprenorilor de succes arată că majoritatea dintre ei au aceleaşi obiceiuri, care par să îi ajute în îndeplinirea scopurilor lor.

Cât de importante sunt somnul suficient, exerciţiile fizice, meditaţia sau concentrarea pentru un om de succes? Ei bine, toate acestea par să facă parte din rutina antreprenorilor care ating succesul. CareerAddict.com prezintă 10 obiceiuri pe care le au oamenii de succes:

1. Exerciţiile fizice. Dacă vrei să ai o minte sănătoasă şi odihnită, exerciţiile fizice nu trebuie să lipsească din rutina zilnică. O minte odihnită şi sănătoasă te vor ajuta să fii creativ şi productiv pentru perioade mai lungi de timp.

2. Nu te lăsa distras. Un clip amuzant de pe Youtube sau Facebook sau un tweet interesant îţi poate distrage uşor atenţia de la sarcini. Sfatul este să îţi organizezi timpul şi sarcinile şi să stabileşti nişte ore în care să îţi odihneşti mintea urmărind filmuleţe amuzante şi relaxându-te. 

3. Pune-te devreme la somn. Nopţile pierdute te fac mai puţin productiv dimineaţa, aşa că ideal ar fi să te pui la somn mai devreme, pentru a da randament maxim a doua zi. Specialiştii recomandă între 7 şi 8 ore de somn pe noapte. 

4. Planifică-ţi ziua. Organizându-ţi ziua, vei avea o idee foarte clară despre ce ai de făcut şi vei avea mai puţine şanse să nu respecţi deadline-uri sau chiar să uiţi de anumite sarcini. 

5. Înconjoară-te de persoane motivate. Nu este un lucru nou faptul că anturajul poate avea o influenţă mare asupra ta. Antreprenorii de succes şi persoanele motivate te vor inspira şi motiva să îţi urmăreşti şi atingi scopurile. 

6. Relaxarea nu trebuie să lipsească. Deşi persoanele de succes au puţin timp liber, este esenţial să nu renunţe la relaxare. Cei mai mulţi antreprenori îşi rezervă o oră înainte de culcare pentru a citi o carte, a face o baie relaxantă sau a urmări un serial TV. 

7. Ascultă muzică motivaţională. O piesă motivaţională ascultată dimineaţa, în drum spre serviciu ar putea să te energizeze şi bine-dispună întreaga zi. De asemenea, studiile arată că piesele triste au afectul opus.

8. Meditează. Deşi în ţara noastră meditaţia încă nu a câştigat teren, mai toţi liderii şi antreprenorii de succes din lume îşi rezervă 10 minute zilnic pentru a medita şi a face exerciţii de respiraţie, pentru a-şi elibera mintea de gânduri şi energii negative.

9. Fă o listă cu lucurile pentru care eşti recunoscător. Concentrându-te asupra lucrurile pentru care eşti recunoscător tinzi să ai o viziune pozitivă asupra vieţii tale personale şi profesionale şi eşti încurajat să îţi îndeplineşti mai multe dintre scopurile propuse.

10. Rămâi conectat şi la curent cu tot ce se întâmplă în industria în care îţi desfăşori activitatea. Trendurile din industria în care activezi te vor ajuta să anticipezi mişcări şi să te pregăteşti pentru schimbări mari. Poţi să salvezi articole şi studii pe care să le citeşti în pauza de prânz sau când ai puţin timp liber. 

Vă mai recomandăm:

Şapte joburi pentru personalităţile introvertite. Ce cariere te ajută să eviţi contactul cu cei din jur la locul de muncă

Şase joburi care li se potrivesc perfect oamenilor cărora le place să citească

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite