Şapte joburi pentru personalităţile introvertite. Ce cariere te ajută să eviţi contactul cu cei din jur la locul de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Care sunt cele mai potrivite job-uri pentru persoanele introvertite?
Care sunt cele mai potrivite job-uri pentru persoanele introvertite?

Persoanele care preferă să muncească singure şi să evite pe cât posibil contactul cu cei din jur în timpul job-ului au mai multe opţiuni de carieră. Există specializări care le vor permite persoanelor timide să muncească în tihnă.

Pentru unii este foarte important ca munca să nu implice contact social cu ceilalţi, fie din cauza faptului că sunt timizi, fie pentru că sunt introvertiţi, iar comunicarea nu este punctul lor forte.

Adevărul.ro vă prezintă o listă de job-uri numai bune pentru cei care preferă munca solitară:

-Microbiolog – dacă îţi place ştiinţa şi eşti o persoană introvertită, microbiologia ar putea fi perfectă pentru tine. Drumul ce trebuie parcurs până să ajungi acolo ar putea fi puţin lung.

-Tehnician IT – exceptând situaţiile când trebuie să socializezi cu colegii pentru a le rezolva problemele cu computerele, vei petrece mare parte din timp singur, doar tu şi un ecran. Partea bună este că mare parte din probleme poţi să le rezolvi chiar din faţa calculatorului tău, fără să faci deplasări.

-Veterinarii – dacă îţi place să ai contact mai mult cu animalele decât cu oamenii, acesta este job-ul perfect. Trebuie să iei în calcul însă că necesită ani buni de pregătire şi studii.

-Matematician sau statistician – cei care vor să fie înconjuraţi mai degrabă de numere şi cifre decât de oameni pot lua în calcul să devină matematicieni, însă trebuie să ştie că drumul până acolo este şi în acest caz destul de lung. 

-Artist – ai nevoie de multă creativitate, imaginaţie şi talent. Poţi însă să alegi când şi cum lucrezi, dar şi alături de cine. Specialiştii spun că este o carieră urmată mai ales de persoanele introvertite, care aleg să se exprime tocmai prin artă.

-Tehnician de laborator – Specialiştii spun că este o carieră potrivită pentru introvertiţi, pentru că au contact cu ceilalţi practic doar prin intermediul analizelor lor.  

-Scriitor – Pentru personalităţile timide, care preferă să se exprime mai bine în scris decât oral, cel mai bun job pare să fie cel de scriitor. În acest caz însă e nevoie de foarte mult talent, cunoaşterea limbii respective şi imaginaţie foarte bogată. Consideraţi „neînţeleşi” de către ceilalţi, cei mai mulţi dintre scriitori sunt nişte solitari.

Sursa: careeraddict.com

Vă mai recomandăm:

Şase joburi care li se potrivesc perfect oamenilor cărora le place să citească

Şapte motive pentru care e bine să mergi la muncă pe bicicletă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite