UPDATE: Arhitectul-şef din Baia Mare, arestat preventiv pentru 30 de zile

0
0
Mircea Dinculescu FOTO Angela Sabău
Mircea Dinculescu FOTO Angela Sabău

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Biroul Teritorial Baia Mare din cadrul Serviciului Teritorial Cluj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu data de 09.06.2016, a inculpatului Mircea Dinculescu.

UPDATE ora 18.30: Arhitectul şef Mircea Dinculescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El este cercetat pentru luare de mită. 

Mircea Dinculescu, arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, a fost reţinut pentru 24 de ore de procurorii DNA Baia Mare, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Vineri, 10 iunie 2016, Dinculescu urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


De asemenea, procurorii anticorupţie au mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 09 iunie 2016, faţă de inculpatul Vaida Florinel-Mihăiţă, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

În ordonanţele procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2015-2016, inculpatul Dinculescu Mircea, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, a pretins şi primit de la inculpatul Vaida Florinel - Mihăiţă suma de 5.000 euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obţinerea aprobării recepţiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizaţia de construire.
În acelaşi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro.

Sumele de bani cu titlu de mită au fost pretinse şi primite de inculpatul Dinculescu Mircea în condiţiile în care acesta avea cunoştinţă despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcţie, că acesta modificase proiectul de structură şi despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.

De asemenea, arhitectul şef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiţă că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizaţii de reconstrucţie şi alte etape de avizare pentru aprobarea recepţiei finale a imobilului.

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite