Arhitectul -şef din primăria Baia Mare a fost reţinut pentru luare de mită. Procurorii cer arestarea preventivă a lui Mircea Dinculescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
mircea dinculescu
mircea dinculescu

Mircea Dinculescu, arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, a fost reţinut de procurorii DNA din cadrul Serviciului Teritorial Cluj, fiind acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2015-2016, Mircea Dinculescu, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, ar fi pretins şi primit de la Florinel - Mihăiţă Vaida suma de 5.000 de euro, în vederea sprijinirii acestuia pentru obţinerea aprobării recepţiei finale a unui imobil pentru care se eliberase anterior autorizaţia de construire.

„În acelaşi context, la data de 09 martie 2016, inculpatul Dinculescu Mircea i-a mai pretins omului de afaceri suma de 1.000 euro”, acuză DNA.

Procurorii spun că sumele de bani cu titlu de mită ar fi fost pretinse şi primite de Dinculescu în condiţiile în care acesta avea cunoştinţă despre faptul că omul de afaceri nu respectase proiectul de construcţie, că acesta modificase proiectul de structură şi despre alte aspecte care impuneau demolarea construcţiei.

„De asemenea, arhitectul şef l-a mai asigurat pe inculpatul Vaida Florinel – Mihăiţă că-l va sprijini în demersurile viitoare în legătură cu eliberarea unei autorizaţii de reconstrucţie şi alte etape de avizare pentru aprobarea recepţiei finale a imobilului”, susţin procurorii DNA.

Acuzaţiile

Mircea Dinculescu, în calitate de arhitect şef în cadrul Primăriei Baia Mare, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată.

La data de 10 iunie 2016, Dinculescu  urmează să fie prezentat Tribunalului Cluj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ce obligaţii trebuie să respecte afaceristul

Florinel-Mihăiţă Vaida, om de afaceri, cu privire la săvârşirea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Acesta este cercetat sub controlul judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 09 iunie 2016.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, Florinel-Mihăiţă Vaida trebuie să respecte următoarele obligaţii:
a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei,
c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu depăşească limitele teritoriale ale României, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent,
e) să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme,
f) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţa de dispunere a controlului judiciar,.

Afaceristului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite