Ucraineni prinși când încercau să fugă în România: unul avea un pistol cu gloanţe de cauciuc, sustras de la o patrulă de grăniceri

0
Publicat:

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poienile de sub Munte au depistat trei cetăţeni ucraineni care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, unul având asupra lui un pistol cu bile de cauciuc, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

Arma a fost sustrasă de la grăniceri Arhivă Adevărul
Arma a fost sustrasă de la grăniceri Arhivă Adevărul

Conform sursei citate, bărbatul cu pistolul este cercetat acum pentru mai multe infracţiuni, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, la final urmând a fi dispuse măsurile legale.

"În data de 25 mai, la ora 00,40, un echipaj din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte - judeţul Maramureş a depistat, pe direcţia localităţii Poienile de sub Munte, trei cetăţeni ucraineni, toţi bărbaţi, cu vârste cuprinse între 23 şi 35 de ani, care au trecut ilegal frontiera de stat din Ucraina în România. În bagajul personal al cetăţeanului ucrainean în vârstă de 35 de ani, poliţiştii de frontieră au descoperit un pistol cu bile de cauciuc, fără muniţie, despre care partea ucraineană ne-a informat ulterior că a fost sustras de la o patrulă de grăniceri înainte ca cei trei să treacă ilegală frontiera din Ucraina în România. Deoarece bărbatul avea nevoie de îngrijiri medicale, a fost transportat la Spitalul Orăşenesc Vişeu de Sus, fiind în afara oricărui pericol", a spus Iulia Stan.

Întrucât cei trei cetăţeni ucraineni solicită o formă de protecţie în România, au fost demarate procedurile specifice în astfel de cazuri, iar ulterior vor fi dispuse măsurile legale ce se impun.

De asemenea, sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat, contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite