Aproape 11.000 de oameni evacuați din regiunea ucraineană Harkov în fața ofensivei ruse

0
Publicat:

Aproape 11.000 de oameni au fost constrânşi să-şi părăsească locuinţele din regiunea Harkov, în nord-estul Ucrainei, de la declanşarea ofensivei terestre ruse lansate pe 10 mai în această zonă de frontieră, a anunţat joi guvernatorul regiunii, Oleg Sinegubov, informează AFP.

 Mii de persoane au fugit din casele lor. FOTO Profimedia (Arhivă)
Mii de persoane au fugit din casele lor. FOTO Profimedia (Arhivă)

„În total, 10.980 de persoane au fost evacuate", a declarat Sinegubov, pe mesageria Telegram, scrie Agerpres.

  Mii de persoane au fugit din casele lor după ce armata rusă a ocupat rapid mai multe sate frontaliere la începutul ofensivei sale surprinzătoare pe direcţiile Lipţi şi Vovceansk, obligând Kievul să trimită întăriri.

„Luptele continuă" în regiunea Vovceansk, oraş care avea circa 18.000 de locuitori înainte de război şi care este situat la numai cinci kilometri de frontieră, a anunţat Statul Major ucrainean. „Apărătorii noştri dau o bună ripostă", adaugă comunicatul.

Ucraina obţine „rezultate tangibile" în faţa ofensivei ruse în această regiune, a dat asigurări marţi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Săptămâna trecută, Zelenski a apreciat că acesta ar putea fi doar „primul val" al unei ofensive ruse mai ample, care ar avea ca scop în special ocuparea oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite