Ucrainean cu 300.000 de euro în geantă, în Vama Halmeu din Maramureș

0
Publicat:

n cetățean ucrainean a fost descoperit cu o geantă plină de bani, la intrarea în România pe la Vama Halmeu din Maramureș. Bărbatul avea la el suma de 300.000 euro, bani pe care nu-i declarase.

Bani găsiți în geanta unui ucrainean   FOTO ITPF Sighetu Marmației
Bani găsiți în geanta unui ucrainean FOTO ITPF Sighetu Marmației

Bărbatul, un cetățean ucrainean de 32 de ani, se afla la volanul unui microbuz înmatriculat în Ucraina, când s-a prezentat la Punctul de Trecere a Frontierei Halmeu, județul Satu Mare, pentru a intra în România. Evenimentul a avut loc miercuri, 14 decembrie 2022 , în jurul orei 06.30.

Cu ocazia controlului efectuat asupra microbuzului, poliţiştii de frontieră au descoperit o geantă în care se afla suma de 319.650 euro, bani nedeclarați la controlul de frontieră.

Banii au fost găsiți în geanta bărbatului. Bărbatul nu a declarat că ar avea banii asupra lui. Astfel, întreaga sumă a fost reținută până la clarificarea situației.

La verificări, şoferul a declarat că geanta îi aparține, iar banii sunt ai lui. Acesta a mai declarat că dorea să ajungă în Italia, de unde urma să cumpere mai multe mașini, pe care, mai apoi, să le ducă spre vânzare în Ucraina”, arată Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmației.

El, însă, nu a putut prezenta niciun document justificativ și nici nu a declarat suma pe care o avea asupra sa conform legislației în vigoare.

În acest caz, întreaga sumă de bani a fost reţinută până la clarificarea situației, urmând ca ulterior să fie luate măsurile în consecință”, mai arată ITPF Sighetu Marmației.

Țigări de contrabandă, găsite cu ajutrul câinelui polițist

Acesta nu a fost singurul evenimnt de acest fel. Marți seară, 13 decembrie, în jurul orei 21.00, în Punctul de Trecere a Poliției de Frontieră Siret, județul Suceava, s-a prezentat, pe sensul de intrare în România, un cetățean român, domiciliat pe raza județului Suceava. Bărbatul în vârstă de 28 de ani, conducea un autoturism înmatriculat în România.

Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, și împreună cu câinele polițist Dima, au descoperit, ascunse într-un locaș special amenajat, în podeaua autoturismului 2.550 pachete de țigări, în valoare de 3.825 lei.

Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar autoturismul în valoare de 55.000 lei a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. În cauză, polițiștii de frontieră suceveni au întocmit persoanei în cauză dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite