Tripleții din Baia Mare, abandonați de mamă la naștere, și-au găsit o familie. Cine i-a luat acasă

0
Publicat:

Tripleții abandonați de mamă la naștere la maternitatea din Baia Mare vor crește înconjurați de dragoste, într-o familie de oameni sufletiști. Micuții, născuți prematur în urmă cu 3 săptămâni, au fost luați acasă de o femeie și fiica ei.

Tripleții abandonați și-au găsit o familie FOTO Arhivă Adevărul
Tripleții abandonați și-au găsit o familie FOTO Arhivă Adevărul

Povestea celor trei bebeluși, născuți înainte de termen, dar perfect sănătoși, a emoționat o țară întreagă. Atât personalul spitalului, cât și asistenții sociali și-au dorit ca cei doi băieței și surioara lor să nu fie despărțiți, relatează stirileprotv.ro.

Micuții au venit pe lume pe 1 noiembrie, mai devreme decât ar fi fost normal. Ei s-au născut prematur, la 8 luni, prin cezariană, ir medicii spun că sunt perfect sănătoși. Mama lor însă, o tânără de 25 de ani, a decis să-i abandoneze, motivând că mai are un copil acasă și nu dispune de posibilități financiare pentru a-i crește.

Copiii au avut noroc. O femeie și fiica ei au decis să îi ia pe toți cei trei bebeluși acasă și să-i îngrijească împreună.

Au fost botezați în spital

Având în vedere că s-au născut cu o săptămână înainte de Sfinții Arhangheli, sărbătoare cinstită pe 8 noiembrie, tripleții au fost botezați în spital: Mihai, Gabriel și Gabriela.

Cele două asistente maternale care i-au luat în grijă sunt o femeie de 53 de ani și fiica ei de 34. Copiii nu vor fi despărțiți, vor crește în aceeași familie.

"Am ales copiii pentru că îi iubesc foarte mult și am optat pentru serviciul ăsta să pot ajuta și alți copii. Nu vor fi despărțiți”, a spus femeia.

Abia am așteptat să ne putem întâlni. E un sentiment de nedescris. Eu mai am acasă 2 copii și suferința nu o poți măsura, mama e mamă. Toată lumea e fericită că vin bebelușii acasă, mai ales copiii. Emoții, cumpărături, pătuțuri, câte 3, nu am știut ce mărime au, am luat totul...", a povestit fiica femeii.

În prezent, cei doi băieței au fost externați și luați acasă de cele două asistente maternale cu suflet mare. Fetița a mai rămas câteva zile sub supraveghere medicală, urmând să fie dată și ea în plasament, în aceeași familie.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite