Doi gemeni au mers la sală timp de trei luni, dar unul a făcut antrenament dublu față de celălalt. Ce s-a întâmplat FOTO

0
Publicat:

Gemenii identici Hugo și Ross Turner sunt doi aventurieri britanici cunoscuți pentru experimentele lor și expedițiile de pionierat.

Hugo și Ross Turner fac diverse experimente legate de diete și antrenamente FOTO The Turner Twins
Hugo și Ross Turner fac diverse experimente legate de diete și antrenamente FOTO The Turner Twins

Dar, în aceeași măsură, sunt fascinați de corpul uman. Când au timp între diversele lor expediții, gemenii în vârstă de 34 de ani fac experimente pe ei înșiși, pentru a înțelege cum reacționează doi oameni identici din punct de vedere genetic la diete și antrenamente diferite. Cea mai recentă provocare a lor a fost să testeze dacă un antrenament la sală, mai lung ca durată de timp, aduce mai multe beneficii decât unul mai scurt.

Experimentul s-a întins pe trei luni, timp în care Hugo a făcut antrenamente de 20 de minute, iar Ross a făcut antrebamente duble, de 40 de minute, potrivit Insider. În pofida faptului că s-a antrenat dublu față de fratele său geamăn, Ross nu a văzut aproape nicio diferență între el și fratele său la sfârșitul experimentului.

Gemenii, care locuiesc în Londra, nu au făcut modificări și în dietă, care este una obișnuită și e identică pentru amândoi. Ei au estimat că mănâncă între 2.000 și 2.500 de calorii pe zi.

În fiecare sesiune de antrenament, ei lucrau împreună 20 de minute (antrenamentul implica de obicei patru exerciții). Când Hugo termina, Ross repeta întregul antrenament încă o dată. În general, se antrenau două sau trei zile consecutive, apoi luau o zi de pauză. Gemenii au folosit aceleași greutăți și au efectuat același număr de repetări.

Cum au măsurat experimentul

La începutul și la sfârșitul experimentului, Ross și Hugo s-au cântărit. La început, Ross era cu trei kilograme mai gras decât Hugo. După experiment, masa lor musculară a crescut, dar Ross a câștigat puțin mai mult în greutate.

Rezultatele nesatisfăcătoare raportate la volumul dublu de muncă i-au adus câteva frustrări lui Ross. „Am dublat munca. Dar văd vreun rezultat despre care aș spune că merită? Deloc!“, a declarat el. Însă nu regretă provocarea și crede că toată lumea ar trebui să experimenteze cu diverse tipuri de antrenamente. „Veți învăța mult mai multe pe pielea voastră și veți fi mult mai informați decât dacă ați face cinci ani un program la sală doar pentru că cineva vi l-a recomandat“, a încheiat Ross.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite