Tripleți abandonați de mamă la maternitatea din Baia Mare. Motivul pentru care femeia i-a părăsit imediat după naștere

0
Publicat:

Tripleții născuți în urmă cu 3 săptămâni la maternitatea din Baia Mare au fost abandonați de mamă, imediat după ce au venit pe lume. Din fericire, copiii, doi băieți și o fetiță, au avut noroc, pentru fiecare fiind găsită câte o familie în care să crească.

Bebelușii au fost abandonați de mamă FOTO Arhivă Adevărul
Bebelușii au fost abandonați de mamă FOTO Arhivă Adevărul

Acesta este cel de-al doilea caz de tripleți. În urmă cu 17 ani la Spitalul Județean de Urgență din Baia Mare o femeie a mai adus pe lume tripleți. Este vorba despre trei fete, relatează antena3.ro.

Micuții s-au născut prin cezariană, iar mama acestora a declarat că dorește să îi abandoneze. La baza gestului său ar sta situația materială precara, dar și faptul că acasă mai are un copil. În prezent, cei doi băieți au fost externați și plasați în familii maternale. Fetița a mai rămas câteva zile sub supraveghere medicală, urmând să fie dată și ea în plasament.

O femeie din Tulcea a născut tripleţi: doi băieţi şi o fată. Cel mai mic are 1.800 de grame

În urmă cu 2 ani, o mămică din Tulcea a dat naştere la tripleţi, doi băieţi şi o fată. Micuţii s-au născut la Spitalul Judeţean din Constanţa înainte de termen.

Naşterea s-a realizat prin operaţie cezariană. O echipă medicală complexă a contribuit la aducerea pe lume, în siguranţă, a celor trei bebeluşi: Dr. Smocvin Dumitru (medic primar Obstetrică-Ginecologie), dr. Taifas Anna (medic rezident Obstetrică-Ginecologie), dr. Bănculescu Mihaela (medic primar Anestezie-Terapie Intensivă), dr. Franciuc Irina (medic primar Neonatologie),dr. Surdu Monica (medic primar Neonatologie) si Arnăutu Diana Sânziana (medic primar Neonatologie).  Cei trei nou născuţi au avut greutăţi cuprinse între 1,800 şi 1,900 kg.

3,2 milioane de gemeni se nasc anual în întreaga lume

Cel mai frecvent tip de naștere multiplă este cea de gemeni. În fiecare an, în întreaga lume se nasc peste 3,2 milioane de gemeni. Acești copii sunt :

  • Gemeni identici " rezultați dintr-un singur ovul fecundat de un singur spermatozoid (care seamănă între ei);
  • Sau "gemeni fraterni " concepuți din două ovule separate și doi spermatozoizi separați (care nu seamănă între ei).

Sarcinile cu tripleți sunt mai rare. O femeie însărcinată cu trei copii va da naștere la :

  • „tripleți adevărați " care se dezvoltă dintr-un singur ovul și un singur spermatozoid fiecare;
  • „falsi tripleți " rezultați din trei ovule fecundate de trei spermatozoizi;
  • sau doi gemeni și un copil diferit (în acest caz, doi spermatozoizi au fuzionat cu două ovule, apoi unul dintre cei doi embrioni formați s-a împărțit în două).
Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite