Polițistă cercetată penal, după ce în locul unor țigări de contrabandă au fost predate baxuri cu rumeguș

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Țigări înlocuite cu rumeguș. Asta au găsit polițiștii în mai multe baxuri de țigări ce au fost confiscate în noiembrie, anul trecut, al Bârsana. O polițistă este cercetată în acest caz, fiind bănuită că ar fi înlocuit țigările din pachete, după ce le-a confiscat.

Polițista este cercetată penal FOTO vasiledale.ro
Polițista este cercetată penal FOTO vasiledale.ro

Cazul este pe rolul Judecătoriei din Dragomirești. Polițista din Bârsana, Maramureș, este acuzată că ar fi furat ţigările de contrabandă depozitate în camera cu probe şi a pus rumeguș în pachetele de ţigări. În urma unor percheziții, femeia şi-a recunoscut faptele şi acum are dosar penal.

Întâmplarea a avut loc pe 26 noiembrie anul trecut, când polițiștii din Bârsana au descoperit peste 5.500 de pachete de țigări de contrabandă în podul unei case părăsite. Mai precis, 5.568 de pachete de țigări, de proveniență Duty Free și Republica Moldova, au fost găsite în podul casei nelocuite.

Presa locală a mediatizat cazul, fiind vorba despre un număr considerabil de pachete de țigări.

Ca în toate cazurile de aces fel, aceste țigări de contrabandă sunt confiscate și ajung să fie depozitate în camera de corpuri delicte a IPJ Maramureș. Însă după ce au ajuns aici, polițiștii și-au dat seama că în pachetele respective nu sunt țigări, ci era, de fapt, rumeguș.

Polițista, cercetată penal

Un dosar penal ce s-a deschis atunci a condus anchetatorii spre şefa postului de poliţie din Bârsana. Polițista este cercetată penal, acum, după ce a fost audiată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dragomireşti, unde ar fi recunoscut că ea este cea care a scos ţigările din pachete şi a pus rumeguş în locul lor.

Potrivit vasiledale.ro, în cursul zilei de ieri criminaliştii din cadrul IPJ Maramureş s-au deplasat la sediul poliţiei din Dragomireşti, unde în urma verificărilor ar fi descoperit inclusiv folia de culoare neagră cu care erau înfăşurate baxurile cu ţigări de contrabandă.

Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Maramureș nu a făcut nicio declarație publică în acest caz, arătând doar că la IPJ Maramureș nu există niciun astfel de dosar înregistrat. De altfel, dosarul este înregistrat la Judecătoria Dragomirești. „La Inspectoratul de Poliție Județean Maramureș nu se află în lucru niciun dosar penal cu privire la șeful de post de la Postul de Poliție Comunal Bârsana. S-a demarat o anchetă internă în acest caz” a transmis biroul de presă al IPJ Maramureș.

Precizări de la avocata polițistei

Avocat Geanina Cuc, care o reprezintă pe polițista în cauză, a făcut publice câteva informații cu privire la clienta ei, mai arată vasiledale.ro.

Clienta mea nu a fost audiată în acest dosar până în acest moment. Nu ni s-a adus la cunoștință că am avea o calitate în dosarul instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Dragomirești. Noi nu negăm existența acestui dosar deschis IN REM și nu împotriva unei persoane. Este posibil să fi fost audiate mai multe persoane, dar clienta mea nu a fost audiată. Clienta mea este la serviciu și în acest moment. Știm că este un control intern al IPJ Maramureș, dar nici în acest caz clienta mea nu a fost audiată”, a menționat ea.

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite