Lanţ uman în semn de solidaritate cu Ucraina, la frontiera din Sighetu Marmaţiei

0
0

Un lanţ uman în semn de solidaritate s-a format, miercuri, în Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmaţiei, la şase luni de la începerea războiul în Ucraina, a informat, miercuri seara, viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Daniela Oniţa Ivaşcu.

Ziua Națională a Ucrainei FOTO Facebook / Daniela Oniţa Ivaşcu
Ziua Națională a Ucrainei FOTO Facebook / Daniela Oniţa Ivaşcu

Mesajul de susţinere a noastră, a tuturor maramureşenilor (...), a ajuns azi la graniţă în Sighet şi a fost transmis oficialităţilor ucrainene prin intermediul unui adevărat "lanţ uman" format din reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, membri ai comunităţii, oficialităţi. Astăzi se împlinesc 6 luni de la începutul războiului cu Rusia şi 31 de ani de când aţi ales drumul spre libertate şi spre independenţă faţă de fosta Uniune Sovietică. Nu sunteţi singuri! Poporul român a dovedit că nu este doar un stat vecin, ci un prieten de suflet", a spus Daniela Oniţa Ivaşcu.

Viceprimarul municipiului Sighetu Marmaţiei a mai precizat că sărbătorirea împreună cu reprezentanţii autorităţii de stat din Ucraina se face "în gând de pace şi speranţă".

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite