La ce vârstă ducem copilul la prima vizită la stomatolog. Cum trebuie să se comporte medicul şi părinţii pentru ca micuţul să nu refuze următoarea vizită

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înaintea vizitei la stomatolog, copilul trebuie încurajat. FOTO: Arhivă
Înaintea vizitei la stomatolog, copilul trebuie încurajat. FOTO: Arhivă

Zâmbetul nostru trebuie să primească atenţia necesară încă de la vârste fragede. Medicii stomatologi recomandă ca prima vizită la un control să aibă loc la şase luni de la apariţia primului dinţişor sau până ce copilul împlineşte doi ani. În funcţie de problemele cu dinţii, stomatologul va spune când va avea loc cea de-a doua vizită.

Pentru o îngrijire corectă a dinţilor, trebuie să îi învăţăm pe copii să se spele pe dinţi cel puţin de două ori pe zi, iar mai apoi pentru alte probleme să vizităm un medic stomatolog. De fiecare data însă, părinţii vor căuta un medic stomatolog care să fie jovial, să aibă atenţie cu copiii şi să nu îi facă pe aceştia să simtă frica. Deoarece prima vizită la medicul stomatolog este una importantă pentru cei mici, iar dacă aceasta se transformă într-un coşmar pentru ei, moment marcat cu urlete şi plânsete, micuţul va refuza cu desăvârşire a doua vizită.

Potrivit specialiştilor, de obicei prima vizită la stomatolog este una de cunoştiinţă, în care medicul se împrieteneşte cu copilul şi îi explică importanţa periajului corect, dar îl familiarizează şi cu unele ustensile. Pentru confortul copilului, cei mai mulţi medici le cer părinţilor să îşi ţină copilul în braţe, pe scaun, în timpul consultului. 

De asemenea, în timpul controlului, medicul stomatolog va verifica cariile şi dacă sunt dinţi pătaţi, acesta va aplica un preparat cu fluor. Medicul îi va mai inspecta maxilarul, gingiile şi felul cum copilul muşcă.

Înainte ca părinţii să meargă cu copilul la stomatolog sunt sfătuiţi să le explice acestora, de acasă, în ce constă consultul. Astfel, îi pot linişti pe cei mici. De asemenea, este important şi încurajarea copilului, dar şi felicitarea lui când aceasta a fost lipsit de frică în faţa medicului stomatolog. 

Citeşte şi

FOTO Paula Seling a concertat de Florii acasă, la Baia Mare. Artista a primit „Ordinul Sfântul Ierarh Iosif Mărturisitorul din Maramureş“

De ce tac clopotele în Italia, înainte de Paşti. Ramura de măslin e simbolul vieţii

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite