Fetiță de opt ani, transportată la ambulanță cu ajutorul salvamontiștilor dintr-o zonă greu accesibilă

0
Publicat:

Micuța locuiește cu familia într-o zonă greu accesibilă. Astfel, când a început să se simtă rău, mama ei a sunat să ceară ajutor. Dar, pentru că ambulanța nu a putut ajunge până la ea din cauza accesului dificil, a fost nevoie de ajutorul salvamontiștilor.

Salvamontiștii și ambulanțierii au ajuns la fetiță  FOTO Salvamont Maramureș
Salvamontiștii și ambulanțierii au ajuns la fetiță FOTO Salvamont Maramureș

Intervenția a avut loc noaptea trecută, când în jurul miezului nopții, SPJ Salvamont Maramureș a fost solicitat să ajungă într-o zonă greu accesibilă, pe Valea Iliței, Vișeu de Jos. Mama micuței a explicat arăta că e vorba despre o fetiță de opt ani, care prezenta stare generală deteriorată, febra, tuse, vărsături și episoade de lipotimie. Pentru că mașina ambulanței nu a putut ajunge până acolo din cauza accesului dificil, s-a cerut ajutorul salvamontiștilor.

„Datorită accesului dificil salvatorii montani împreună cu echipajul medical de la Ambulanță Maramureș au parcurs drumul pe jos mai bine de 40 minute, cu echipamentele de salvare la ei, neputând ajunge cu autospecială Salvamont până acasă la ele”, arată Dan Benga, de la Salvamont Maramureș.

„Au stabilizat și au coborât fetița de opt ani cu echipamentele de salvare din dotare iar surioara de patru ani a coborât și ea cu salvatorii, deoarece nu avea cu cine să rămână acasă (mama coborând și ea), cea mică dovedindu-ne un mare curaj și determinare pentru un copil de patru ani la o așa ora târzie din noapte”, a mai arătat el.

„Fetița de opt ani a fost predată în siguranță echipajului de prim ajutor de la Ambulanță venit în sprijin și a fost transportată la spital pentru investigații. Acțiunea s-a încheiat în primele ore ale dimineții, salvatorii montani retrăgându-se la baza”, mai precizează el.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite