Schior rătăcit noaptea în pădurile din Munții Rodnei, căutat de salvamontiștii din Borșa VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un schior care s-a aventurat într-o zonă greu accesibilă din Munții Rodnei (Maramureș) s-a rătăcit, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 martie 2023), în pădure. Spre norocul lui, se afla în zonă cu semnal GSM.

În urma unui apel telefonic la 112 sosit după miezul nopții de sâmbătă spre duminică (18/19 martie 2023), o echipă de salvatori din Borșa (Maramureș) a pornit în căutarea turistului rătăcit. Acesta anunțase că se afla cu schiurile într-o pădure, aproape de pârâul Bistricioarei din Munții Rodnei. 

Inițial, două echipe a câte patru salvatori montani au fost mobilizate de Serviciul Public Salvamont Borșa, însă unul dintre grupuri a rămas în așteptare. Intervenția s-a încheiat cu succes, după două ore de căutări.

În acest interval de timp, salvatorii montani din Borșa au ținut legătura cu schiorul rătăcit, în vederea localizării acestuia. El le-a pus salvamontiștilor că a dorit o tură în afara pârtiei, însă, fără să-și dea seama, mai mult se îndepărta de zona amenajată.

A cerut ajutorul salvamontiștilor abia când a realizat pericolul de a suferi o accidentare, noaptea, într-o zonă greu accesibilă. Bărbatul, din Baia Mare, a fost ajutat să coboare în siguranță la baza muntelui.

„În jurul orei 00.15, în urma unui apel primit prin 112 am fost informați despre existența unui bărbat care a pornit cu schi de tură și s-a rătăcit în zona Munților Rodnei, Pârâul Bistricioarei, aparținând UAT Borșa și Serviciului Public Salvamont Borșa, o zona foarte greu accesibilă, în care se putea ajunge doar cu snowmobilul. O echipă formată din patru salvatori montani a pornit în căutarea turistului și în jurul orei 2.15 a fost găsit și transportat în siguranță”, a declarat Gheorghe Mihali, șef Serviciu Salvamont Borșa.

Salvamontiștii din Borșa, permanent la datorie. SURSA Ovidiu Baciu
Salvamontiștii din Borșa, permanent la datorie. SURSA Ovidiu Baciu

Salvamontiștii din Borșa le recomandă turiștilor care aleg traseele din zonă să fie dotați corespunzător, să anunțe la cabană plecarea și itinerariul ales, să nu plece singuri la drum și să se intereseze în prealabil despre acoperirea rețelelor de telefonie mobilă pentru zona vizată.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite