Cine este Doru Dăncuș, succesorul interimar al lui Cătălin Cherecheș la șefia Primăriei Baia Mare

0
Publicat:

Viceprimarul Doru Dăncuș a fost votat, luni, primar interimar, de către Consiliul Local Baia Mare, până când vor avea loc noi alegeri. Din cei 23 de consilieri, doar 15 au fost prezenți, zece dintre ei votând pentru și cinci împotrivă.

Doru Dăncuș,, primar interimar la Primăria Baia Mare
Doru Dăncuș,, primar interimar la Primăria Baia Mare

O altă propunere ar fi fost al doilea viceprimar, Istvan Pap de la UDMR.

Doru Dăncuș s-a autodeclarat deseori în mod public ca „locotent” al primarului Cherecheș, condamnat acum la cinci ani de închisoare pentru luare de mită. El face parte din PNȚCD, partid inclus în Alianța pentru Maramureș, alături de PSD.

Suntem într-un moment de delicat pentru comunitatea noastră, implicit pentru Consiliul Local (...) Am spus-o că nu mă cramponez de acest scaun şi dacă majoritatea Consiliului Local va hotărâ să îmi retragă aceste atribuţii (de primar interimar - n.r.) pe care le-am primit în baza hotărârii 418/2020, nu voi opune nici cea mai mică rezistenţă şi mă voi supune votului. Împreună cu colegii mei din Coaliţia pentru Maramureş, care formează cel mai numeros grup politic din CL, o să încercăm să găsim cele mai bune soluţii de a contribui cu idei, cu iniţiative, proiecte la bunul mers al municipiului Baia Mare”, a spus Doru Dăncuş, în şedinţa Consiliului Local.

Dăncuș, cercetat într-un dosar penal

Dăncuș este viceprimar din 2020, iar din 2016 și până în 2020 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean.

Din noiembrie, el este cercetat într-un dosar pentru infracțiunile de fals material în înscrisuri oficiale ori înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, uzurpare de funcții și constituirea de grup infracțional organizat. PNȚCD, prin președintele Aurelian Pavelescu, a depus o plângere în acest sens, iar procurorii au deschis un dosar penal.

Primarului Cătălin Cherecheș i-au fost retrase atribuțiunile în urma condamnării pe care a primit-o la sfârșitul lunii noiembrie, la 5 ani de închisoare.

Acesta a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței, însă a fost prins câteva zile mai târziu, în Germania. 

Cazul lui însă nu s-a încheiat. Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța în dosarul lui prin care cere strămutarea procesului. Dacă soluția va fi favorabilă, sentința se anulează și cazul va fi rejudecat în apel, susțin apărătorii lui Cherecheș.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite