Condamnată după ce a făcut o remarcă macabră despre un bebeluș israelian băgat în cuptor de teroriști: „Au pus și cimbru?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 37 de ani a primit o pedeapsă de zece luni de închisoare cu suspendare la Paris, pentru "incitare la terorism". Aceasta a fost implicată într-un video online în care râdea de decesul unui copil israelian, incident legat de un atac al Hamas, conform informațiilor oferite de AFP.

Atacurile teroriste din Israel, echivalente cu reacțiile de pe internet?
Atacurile teroriste din Israel, echivalente cu reacțiile de pe internet? FOTO EFA EPE

În respectivul video, publicat la începutul lunii noiembrie pe contul său de Instagram, Warda A. "a avut o atitudine favorabilă" asupra "evenimentelor cu caracter terorist" şi a autorilor acestora, a apreciat instanţa.

"Vom face, evident, recurs", a reacţionat avocatul inculpatei, Ilyacine Maallaoui. În postarea video, femeia a comentat o informaţie prezentată de un salvator israelian, potrivit căreia un bebeluş ar fi fost introdus într-un cuptor de membrii Hamas în timpul atacului sângeros din 7 octombrie. Această informaţie nu a fost confirmată de autorităţile israeliene.

"De fiecare dată când dau peste povestea bebeluşului care a fost băgat în cuptor, mă întreb dacă ei au adăugat sare, piper (...), cimbru?", le-a spus femeia în video celor circa 9.000 de urmăritori ai săi.

În timpul procesului, ea a recunoscut că s-a exprimat cu "puţină ironie" şi că a fost "stângace", dar a respins orice intenţie de "provocare".

Ea a explicat că nu crede că un bebeluş ar fi putut fi băgat într-un cuptor şi că a vrut doar să denunţe o "propagandă" şi o "manipulare mass-media".

Pe lângă pedeapsa cu închisoarea, inculpata va trebui să urmeze un "curs de cetăţenie" pentru a i se impregna "valorile Republicii", a decis instanţa.

Ea va trebui, de asemenea, să plătească 1.000 de euro despăgubiri şi 500 de euro cheltuieli de judecată fiecăreia dintre cele şase asociaţii de luptă împotriva rasismului şi a antisemitismului devenite părţi civile în proces.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite