Cetăţean ucrainean, cinci ani cu executare pentru contrabandă cu ţigări. Pedeapsă cu suspendare pentru ajutoarele lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci ani cu executare a fost pedeapsa pronunţată în sentinţă definitivă de către Judecătoria Negreşti Oaş pentru un cetăţean ucrainean. Acesta a fost judecat şi condamnat pentru contrabandă cu ţigări. Ajutoarele lui, cetăţeni români, au primit pedepse cu suspendare.

În luna septembrie 2016, la Curtea de Apel Oradea s-a judecat cauza penală privind implicare mai multor cetăţeni români şi ucraineni într-un caz de contrabandă. Astfel, instanţa de judecată a emis o sentinţă definitivă şi irevocabilă, de condamnare a cetăţeanului ucrainean Vasyl S., la 5 ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă. Pe parcursul procesului, instanţa a stabilit faptul că bărbatul a cumpărat şi  colectat pe teritoriul Ucrainei, ţigări de contrabandă, pe care le-a introdus ilegal în România şi vândut unor cetăţeni români.

Totodată, cinci cetăţeni români şi un ucrainean, care au preluat şi comercializat ţigările provenite din contrabandă au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între unu şi trei ani de închisoare cu suspendare.

Prin sentinţa penală definitivă şi irevocabilă persoanele implicate în activitatea de contrabandă au fost obligate să plătească Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice suma de 3.585.500 lei, reprezentând prejudiciul adus statului prin introducerea ilegală a ţigărilor în ţară.

Instanţa de judecată a dispus şi instituirea sechestrului asigurator, în vederea recuperării prejudiciului, asupra a două autoturisme, o autoutilitară şi un autoturism de teren, aparţinând inculpaţilor.

Reamintim că în data de 30 august 2013, poliţiştii de frontieră de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Negreşti Oaş, jud. Satu Mare au depistat şase cetăţeni ucraineni, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, care au încercat să introducă ilegal în ţară 276 de baxuri cu ţigări de provenienţă ucraineană, care conţineau cantitatea de 137.990 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană în valoare de 1.225.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării. În activitatea de contrabandă au fost implicaţi şi cetăţeni români care aveau diferite roluri privind transportul, preluarea, distribuirea şi vânzarea ţigărilor.

Astfel, în luna ianuarie 2014, procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a şapte persoane, cetăţeni români şi ucraineni.

Mai puteţi citi:

Hipertensiunea arterială, tratată complet cu laser intravenos. Cum funcţionează aparatul adus în premieră în România

Baia MarePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite