Hipertensiunea arterială, tratată complet cu laser intravenos. Cum funcţionează aparatul adus în premieră în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un aparat care tratează hipertensunea arterială a ajuns în premieră în România, la Baia Mare. Medicul care îl utilizează spune că rezultatele sunt sigure 100%, iar cura cuprinde patru componente. Aparatura utilizează intravenos laserul de joasă intensitate.

Persoanele care suferă de hipertensiune arterială şi care sunt condamnate ca pentru tot restul vieţii de la diagnosticare să înghită pastile zilnic sunt cele vizate de această meodă de tratare a hipertensiunii arteriale, iar potrivit medicului Adrian Popa, metoda este sigură şi nu are efecte adverse.

A fost brevetată şi avizată prima oară în Italia, unde este folosită de şase ani, după cum arată medicul primar de medicină internă şi ecografie, Adrian Popa.

”Ideea de tratare a hipertensiunii arteriale fără medicamente a apărut datorită faptului că un studiu efectuat pe un număr foarte mare de pacienţi a demonstrat că paceţii hipertensivi care iau două sau mai multe medicamente antihipertensive au un risc de a face un accident vascular cerebral sau un infarct miocardic de două ori şi jumătate mai mare decât un pacient cu aceeaşi valoare a tensiunii arteriale, care nu face niciun tratament. Cu toate că şi pacientul hipertensiv are un risc foarte ridicat. Acesta este paradoxul, dar de aici a plecat ideea acestei metode”, explică medicul Adrian Popa.

Cura completă constă în 10 şedinţe de laserterapie, pe lângă alte trei componente precum schimbarea alimentaţiei, exerciţii fizice şi un aport de suplimente alimentare. 

”Metoda pe care noi o propunem constă într-o serie de măsuri de schimbare a stilului de viaţă, la care se adaugă laserterapia, care durează trei săptămâni. Pe durata acestei perioade se fac 10 şedinţe, cam din două-n două zile. La această se adaugă o serie de indicaţii pentru o alimentaţie corectă, astfel încât să nu producem efecte negative prin alimentaţia pe care o administrăm  asupra organismului pacientului”, mai adaugă medicul.

În primele zile vor fi identificate alimentele care fac rău pacientului, astfel ca acestea vor fi eliminate apoi din alimetaţie. ”Pentru unii e suficient să reducă aportul de sare, alţii în schimb trebuie să elimine şi grăsimile sau carnea de porc”, mai exemplifică el.

Lumina laser, introdusă în venă prin fibră optică

Metoda propriu zis constă în introducerea unei fibre optice printro branulă aflată pe o venă periferică, iar fibra optică este conectată la aparatul care emite lumina laser de intensitate joasă. ”Acul, adică partea metalică a branulei este îndepărtat şi în locul acelei părţi metalice se introduce fibra optică. Efectul este de a reda elasticitatea vaselor de sânge şi scăderea vâscozităţii sanguine”, mai explică medicul.

Metoda are şi contraindicaţii, respectiv este interzisă persoanelor cu porfirie, hemofilie sau celor care iau tratament anticoagulant. ”De asemenea, nu putem să garantăm rezultate 100% pentru pacienţii cu diabet”, completează el.

Medicii, optimişt privind laserterapia

”Am aflat recent despr aceată metodă şi chiar m-aş bucura dacă s-ar dovedi că rezultatele sunt reale şi pe perioadă îndelungată. Ar fi foarte bine dacă pacienţii ar reuşi să scape de tratamentul cu medicamente”, a spus medicul Gheorge Lascu, preşedintele Asociaţei Medicilor de Familie din Maramureş. ”Să nu uităm că acupunctura este practicată de chinezi de mii de ani pentru tratarea hipertensiunii arteriale şi dă rezultate”, a adăugat Lascu.

O cură completă costă 1.000 de euro şi constă în 10 şedinţe de laserterapie, la care se adaugă regimul alimentar, exerciţiile fizice şi aportul de suplimente alimentare, constând în diferite seminţe sau alimente bio. Aparatura a fost brevetată în Italia de către medicul Francesco Raggi şi este utilizată de şase ani.

Mai puteţi citi:


Cum a fost prins autorul unuia dintre cele mai mari jafuri dinainte de Revoluţie. Infractorul era un om cult

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite