Ce trebuie să facem în cazul unei furturi puternice. Măsuri care trebuie luate în primele momente pentru a ne salva viaţa

0
0

Pentru a evita să fim victimele unei furtuni puternice, trebuie să ne luăm câteva măsuri de protecţie. Potrivit pompierilor, cel mai important este adăpostirea în locuri adecvate.

Pompierii recomandă ca pe durata manifestării vântului puternic, populaţia să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care le asigură protecţia.

De asemenea, în situaţia în care suntem surprinşi în zone deschise, trebuie să ne îndepărtăm rapid de zona în care se manifestă fenomenele şi să identificăm un spaţiu care garantează protecţia.

În cazul în care furtuna ne prinde în autovehicul, trebuie să ne îndepărtăm pe cât este posibil, de zona în care vântul suflă cu putere. De asemenea, trebuie să rămânem în interiorul autovehiculului şi să purtăm centura de siguranţă.

Nu în ultimul rând, pompierii recomandă cetăţenilor să anunţe imediat autorităţile prin numărul 112, dacă au informaţii despre persoane care se află în pericol sau alte situaţii care pot afecta negativ comunităţile.

Citeşte şi

VIDEO Imagini tulburătoare cu un tânăr din Baia Mare sub influenţa drogului „zombie“. Adolescentul abia reuşeşte să traverseze, împleticit, un bulevard

Un maramureşean, la un pas de moarte din cauza ciupercilor. Cum se manifestă şi la cât timp apar semnele intoxicaţiei

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite