Ce spune fruntea despre personalitatea ta. Tipologia care indică persoane cu orizonturi înguste şi gândire restrictivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiziognomia, ştiinţa care se ocupă de corelarea trăsăturilor feţei cu diferite trăături de caracter şi chiar cu unele evenimente importante din viaţă, spune despre frunte că este un important punct de reper legat de puterile spirituale şi trăsăturile de caracter asociate.

Despre importanţa formei frunţii femeile pot vorbi cel mai bine, pentru că ele sunt cele care sunt direct ”afectate” atunci când îşi poartă părul într-un anume fel. Unele femei, spre exemplu, din cauza formei frunţii (mai îngustă sau mai lată), preferă să poarte breton, pentru a o acoperi. Fiziognomia, însă, ştiinţa ”decăzută” la gradul de pseudoştiinţă, dar care în secolul XIX era foarte ”la modă”, arată că forma şi dimensiunea frunţii poate vorbi despre inteligenţă şi despre alte trăsături ale persoanei. Astfel, în cartea sa, Ce ne dezvăluie faţa, autorul Rodney Davies explică faptul că fruntea înălţimea frunţii, ce se întinde de la linia părului la punctul situat între sprâncene, este un indicator al inteligenţei şi a intelectului.

Pentru o mai bună analiză, autorul împarte faţa în trei părţi, respectiv fruntea, nasul şi zona inferioară a feţei, iar raportul dintre cele trei părţi este foarte important. ”O frunte ce este mai mică decât celelalte zone indică un intelect redus şi o lipsă de spontaneitate. Ideal este ca înălţimile celor trei zone să fie egale, însă dacă înălţimea frunţii le depăşeşte pe cele două, persoana respectivă poate fi caracterizată ca fiind inteligentă, cu o minte ageră”, arată auorul în carta sa.

Pe de altă parte, lăţimea frunţii simbolizează lărgimea orizonturilor personale, capacitatea de înţelegere şi acceptare. Aceasta se determină măsurând distanţa dintre cele două linii ale părului de la tâmple, mai arată aceeaşi sursă.

”O frunte lată, de aproximativ 15 centimetri, este caracteristică unei persoane deschise la minte, în timp ce fruntea îngustă este un semn al orizonturilor înguste, o gândire restrictivă, înlănţuită de propriile-i principii.”

Tâmplele, la rândul lor, au un rol în descifrarea caracterului. Colţurile rotunjite întâresc caracteristicile pozitive ale frunţii, în timp ce unghiurile ascuţite reduc din trăsăturile favorabile ale acesteia, iar pe cele nefavorabile le întăresc.

Şi despre linia părului, autorul arată in cartea sa că se poate corela cu anumite trăsături. Persoanele raţionale a căror putere stă în simţul practic şi metodic în abordarea vieţii, au o linie a părului dreaptă, tipică feţelor pătrate, dreptunghiulare sau în formă de triunghi răsturnat. Dacă linia este scurtă, aceasta simbolizează un caracter pesimist, însoţit de irascibilitate, gusturi şi interese limitate. ”Persoanele ce se încadrează în această categorie este posibil să fi avut copilarii nefericite, în urma cărora au dobândit o nevoie constantă de afecţiune ce cauzează probleme grave în prezent. Această nevoie poate crea confuzie între iubire şi atracţie sexuală, ceea ce poate duce la căsătorii grăbite sau schimbatul constant al partenerilor”. Despre linia părului care are formă rotunjită, autorul spune că este un simbol al imaginaţiei şi intuiţiei. ”Persoanele cu această caracteristică au o imaginaţie bogată, gândirea deschisă şi individualitatea pronunţată. Aspectele negative ce vin în această categorie pot fi nestatornicia şi frica de asumare a responsabilităţilor, ceea ce poate duce la o convieţuire dificilă cu aceste persoane.”

Dacă linia părului este ascuţită, tipică pentru persoanele ce au faţa în formă de triunghi întors, această formă este un simbol al neadaptabilităţii. ”Înălţimea frunţii indică un intelect superior, dar orizonturile sunt înguste din cauza lăţimii reduse, ceea ce crează probleme ca nesiguranţa. Poate indica o adolescenţă tulburată ce va împinge persoana spre a se rupe de originile sale şi găsirea unei noi indentităţi”, mai arată Rodney Davies. Astfel, el asociază aceată caracteristică cu o fire conflictuală, o persoană ce vrea să se fac auzit şi acceptată. Unii sunt atraşi de grupări revoluţionare extremiste, violente. Acestea le acceptă şi le oferă dragoste, precum şi prilejul de a-şi încheia socotelile cu societatea.

Atunci când linia părului ia forma literei M, aceasta indică un caracter artistic, un spirit liber şi iubitor al frumosului. ”Persoanele de acest gen se consideră diferinte de restul societăţii datorită viziunii originale pe care o au asuprea vieţii, ajungând uneori să privească lumea cu un aer superior. Însă dacă linia părului nu se clasifică în niciuna dintre categoriile de mai sus, fiind neregulată, caracterul persoanei este descris ca fiind nonconformist. De obicei este însoţit de aspecte negative ca recalcitranţa, nevroticismul şi frustrarea constantă în relaţia cu societatea, dar dacă funtea este de asemenea înaltă şi lată, această mentalitate de a ieşi din tipare reprezintă o calitate”.

Fiziognomonia, ştiinţa de a putea descoperi caracterul unui om în funcţie de trăsăturile feţei, a fost foarte populară în secolul XIX, fiind discreditată ulterior şi trecută la categoria pseudoştiinţelor. Nu există nicio dovadă ştiinţifică ce ar putea susţine tot ceea ce cred fanii fiziognomoniei.

Mai puteţi citi:

Casa de lut care a dăinuit secole datorită unui secret de construcţie. Cine este olarul salvator de locuinţe bătrâneşti

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite