Cătălin Cherecheş, cercetat pentru abuz în serviciu şi evaziune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul Cătălin Cherecheş a fost pus sub acuzare la începutul lunii octombrie a anului trecut. El este învinuit de abuz în serviciu, în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la infracţiunea de evaziune fiscală, în formă continuată.

În cercetarea procurorilor se arată că în perioada 2014 – septembrie 2015 au fost întocmite documente contabile fictive prin care clubul de handbal feminin al municipiului a fost prejudiciat cu aproximativ 650.000 de lei. Potrivit acuzaţiilor, jucătoarele primeau prin contract o sumă mult mai mare decât în realitate, diferenţa de bani intrând în alte buzunare. 

Cătălin Cherecheş, mai arată procurorii, în calitate de primar al municipiului Baia Mare, a promovat şi susţinut proiecte în Consiliul local al municipiului Baia Mare, pentru finanţarea clubului, cunoscând activtatea infracţională a celor implicaţi. Mai mult, el era cel care conducea întreaga activitate a Clubului sportiv, respectiv se ocupa, direct sau prin intermediul altor persoane, de selectarea jucătorilor şi jucătoarelor de handbal, de încheierea contractelor cu acestea, stabilirea valorii contractelor cu fiecare jucător în parte, de selectarea antrenorilor, echipamentelor, de modul de gestionare a sumelor de bani virate clubului de către Consiliul local al municipiului Baia Mare şi Consiliul Judeţean Maramureş, de sumele de bani provenite din sponsorizări, de acoperirea fraudelor produse clubului sportiv, prin facturi şi chitanţe fictive provenind de la PFA-urile jucătorilor, în urma presiunilor pe care le exercita asupra acestora. De asemenea, el a dispus, în mod abuziv, unor entităţi cu capital majoritar de stat şi cu capital privat, acordarea unor sponsorizări în favoarea Clubului sportiv H.C. Municipal Baia Mare, iar sumele de bani erau folosite pentru acoperirea de cheltuieli fictive înregistrate la acest club.

Mai puteţi citi:

Plângere penală pentru Poliţia Locală Baia Mare, în urma unui scandal cu administratorul pieţei

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri