Bijuterii în valoare de peste 100.000 lei, ascunse pe corp. Au vrut să iasă cu ele din țară

0
Publicat:

Bijuterii în valoare de peste 100.000 de lei au găsit polițiștii de frontieră, ascunse pe corpul unor femei care voiau să iasă din țară. Una dintre ele are dosar penal, iar cealaltă a fost amendată.

Bijuteriile erau ascunse pe corp   FOTO Poliția de Frontieră
Bijuteriile erau ascunse pe corp FOTO Poliția de Frontieră

Polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali din Punctul de Trecere a Frontierei Sighetu Marmației au descoperit cele aproximativ 570 de grame de bijuterii ascunse pe corpul celor două femei. Cel mai probabil, bijuteriile sunt din aur și argint, în valoare totală de 105.000 lei. Cea care are dosar penal avea asupra ei marfă ce depășea 40.000 de lei.

Cele două femei s-au prezentat sâmbătă, 10 septembrie, pe sensul de intrare în România, la PTF Sighetu Marmației. Una dintre ele, în vârstă de 51 de ani, din Baia Mare, iar cealaltă de 47 de ani, cu dublă cetățenie, româno-moldoveană. Mașina cu care circulau era înmatriculată în România.

Bijuteriile au fost confiscate

„Echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a procedat la efectuarea unui control amănunțit. Astfel, asupra ambelor persoane, au fost descoperite ascunse mai multe bijuterii din metal galben, posibil aur, în cantitate totală de 451,81 grame, în valoare de 103.940 lei, precum și din metal argintiu, posibil argint, în cantitate de 122,14 grame, în valoare de 771 lei”, arată polițiștii de frontieră.

Ca urmare, în cazul femeii cu dublă cetățenie a fost confiscată, cantitatea de 125,79 gr de bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 33.890 lei și 98,96 de grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 695 lei. Totodată, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

„Cât privește băimăreanca, acesteia i-a fost confiscată cantitatea de 326,02 gr bijuterii din metal galben, posibil aur, în valoare de 70.050 lei și 23,18 grame de metal argintiu, posibil argint, în valoare de 76 lei, fiindu-i întocmită lucrare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă”, mai arată ITPF Sighet.

În ambele cazuri, bijuteriile au fost reținute de către autoritatea vamală și vor fi trimise spre expertizare.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite