Fost șef de Poliție, pus la plată de judecători pentru înjurături pe Facebook

0
Publicat:

Un fost șef al Poliției de Frontieră Borș, în prezent pensionar, a fost condamnat de Tribunalul Bihor pentru postările pe Facebook la adresa primarului şi secretarului unei comune, obligat să le şteargă, dar şi să le plătească despăgubiri victimelor sale.

Judecătorii l-au obligat pe bihorean să şteargă postările. FOTO: Bihoreanul
Judecătorii l-au obligat pe bihorean să şteargă postările. FOTO: Bihoreanul

Consilier local, apoi, pentru o scurtă perioadă, consilier personal al ex-primarului comunei Pietroasa, bărbatul i-a solicitat şi actualului edil, Alin Laza, să-l angajeze în aceeaşi funcţie, după ce l-a susţinut în campania electorală. Cum acesta a refuzat, Jude s-a „răcorit” prin postări pe Facebook, unde pe lângă neregulile pe care le sesiza, a lansat şi o serie de jigniri la adresa primarului, cât şi a secretarului comunei.

 „L-am făcut primar pe acest individ”, „încearcă sa te înscrii din nou în clasa a cincea sau a șasea”, primul intelectual cu tine”; „rahații la putere la Pietroasa”, „bravul nostru conducător de la ospătar la primar”, sunt doar câteva dintre apelativele la adresa edilului. Jude a luat-o în vizor şi pe Adriana Ţica, secretarul comunei. „Eşti o nesimţită”, „cu comportament jegos”, „o mizerabilă”, sunt sunt câteva postări pe Facebook la adresa secretarului.

Bun de plată

Atât primarul, cât şi secretarul comunei Pietroasa au deschis procese de pretenţii, iar până acum instanţele le-au dat dreptate, respingând apărarea ex-poliţistului de frontieră care a susţinut că şi-a exprimat doar „nemulţumirea vizavi de neregulile administraţiei publice”, bărbatul fiind condamnat de Tribunal pentru expresiile jignitoare. 

„Acuzele şi insinuările lansate de către pârât pe paginile sale de Facebook sunt jignitoare, dispreţuitoare, umilitoare”, se arată în hotărârile judecătoreşti, magistraţii arătând că, dacă s-ar fi rezumat la critici de interes public, n-ar fi fost o problemă, însă postările sale „nu se încadrează în libertatea de exprimare sau discursul permis cu anumite exagerări împotriva oamenilor politici”.

Jude a fost condamnat de Tribunal să şteargă postările, să-i plătească daune de 8.000 lei edilului şi tot aceeaşi sumă şi secretarului. Hotărârile instanţei au fost menţinute şi de Curtea de Apel Oradea. De altfel, după ce s-a văzut pus la plată, bihoreanul a şi şters postările incriminate. 

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite