Cum a plătit un bărbat 2.000 de lei pe două bijuterii din aur fals. Metoda pusă în aplicare de doi escroci din Vâlcea

0
Publicat:

Un bărbat din Sebeș, județul Alba, a plătit 2.000 de lei pe două bijuterii din aur fals. Când a constatat că a fost înșelat, a mers la Poliție.

Bijuteriile primite erau din aur fals FOTO Adevărul
Bijuteriile primite erau din aur fals FOTO Adevărul

Polițiștii de investigații criminale din Șebeș au identificat sâmbătă doi bărbați, unul de 43 de ani din municipiul Râmnicu Vâlea și altul de 44 de ani din comuna Vlădești, județul Vâlcea, ca bănuiți de săvârșirea unei infracțiuni de înșelăciune.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au stabilit că, la data de 9 decembrie 2021, în timp ce aceștia se aflau într-un parc din Sebeș, au abordat un cetățean din municipiu, invocând faptul că autoturismul lor s-ar fi defectat și ar avea nevoie de bani, pentru a-și putea continua drumul.

Colaborare „fructoasă” între cei doi complici

Unul dintre bărbați ar fi spus că este cetățean turc și i-ar fi oferit bărbatului din Sebeș, contra sumei de 2.000 de lei, un inel și un lanț, despre care a susținut că sunt din aur. Al doilea bărbat, aflat în complicitate cu primul, a susținut că în cazul în care refuză, bijuteriile vor fi cumpărate de către el.

În final, cetățeanul din Sebeș a fost convins să cumpere bijuteriile în schimbul sumei solicitate de cei doi escroci. Ulterior, bijuteriile s-au dovedit a fi dintr-un metal neprețios, iar în momentul în care victima și-a dat seama că a fost înșelată, a anunțat poliția.

Cei doi au fost identificați pe baza descrierii oferite de către victimă și a camerelor video aflate în zona în care a avut loc infracțiunea. Polițiștii continuă cercetările, pentru stabilirea întregii activități infracționale a celor doi bărbați precum și pentru recuperarea prejudiciului.

Potrivit Codului Penal, inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite