Bărbaţi ucraineni, care au trecut ilegal graniţa cu România, prinşi de Poliţia de Frontieră. Au cerut azil

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Potrivit legii marţiale în vigoare pe teritoriul ucrainean, toţi bărbaţii de sub 55 de ani trebuie să rămână în ţară şi să răspunsă ordinului de mobilizare pentru război. În acelaşi timp, conform convenţiilor internaţionale, autorităţile române trebuie să analizeze toate solicitările de azil.

Mai multe grupuri de bărbaţi ucraineni, în total 23 de persoane, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră pe teritoriul românesc, a informat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Iulia Stan.

"Lucrătorii noştri din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au depistat 13 cetăţeni ucraineni, bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 48 de ani, care au trecut din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Aceştia au fost depistaţi pe direcţia localităţilor de frontieră Sighetu Marmaţiei, Tisa, Lunca la Tisa şi Bocicoiu Mare. Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectoarelor Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi Sarasău au depistat, ieri, în zona de responsabilitate, două grupuri de cetăţeni ucraineni, formate din 6, respectiv 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 54 de ani care au trecut din Ucraina în România" a precizat Iulia Stan.

Potrivit acesteia, toţi cetăţenii ucraineni au solicitat o formă de protecţie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse, în faţa soldaţilor: „Nu există război fără victime”

Patriarhul rus Kiril îi cataloghează pe opozanţii Moscovei din Ucraina drept „forţe ale răului” 

Patriarhul Kirill al Rusiei a căzut în dizgraţia lui Putin. O facţiune antivaccinistă a Bisericii Ortodoxe Ruse vrea să scape de el

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite