ADMITERE LICEU 2013 Poveştile celor mai buni profesori din judeţul Maramureş - Ştefan Sabău, omul care te face să iubeşti matematica

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După aproape patru decenii în care a predat matematica la Colegiului Naţional „Vasile Lucaciu“, profesorul Ştefan Sabău este considerat unul dintre cei mai buni profesori din oraş. Performanţele de excepţie obţinute de elevii săi atât la olimpiade naţionale cât şi internaţionale sunt rezultatul muncii asidue depuse de acesta.


Profesorul Ştefan Sabău provine dintr-o familie de oameni simpli dintr-un sat de lângă Baia Mare. A absolvit şcoala generală din localitatea Săsar şi apoi s-a înscris la Şcoala Medie numărul 3, care peste ani a devenit Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu“, unde a şi ajuns dascăl. Prima persoană care i-a observat şi încurajat pasiunea pentru matematică a fost învăţătoarea sa. „Îmi dădea probleme suplimentare faţă de restul colegilor, pentru că vedea că le rezolvam cu plăcere“, îşi aminteşte Ştefan Sabău.

Prima lui notă de trei a fost chiar la matematică. „Mă ascultase profesorul cu o oră înainte şi mi-a dat nota 10. Îmi făcusem de acasă socoteala că nu mă mai ascultă şi nu mi-am făcut nici măcar tema de casă. M-a prins cu garda jos“, arată profesorul. După ce s-a pregătit pentru Facultatea de Silvicultură de la Braşov, Ştefan Sabău a dat admitere la Institutul Pedagogic din Baia Mare, unde a intrat cu bursă. După doar un an a dat examenele de diferenţă şi a intrat la Facultatea de Matematică de la Timişoara. De 39 de ani predă la Colegiul Naţional „Vasile Lucaciu" din Baia Mare. 

Băimăreanul susţine că performanţa se obţine doar prin antrenament şi că fiecare elev are o şansă în viaţă, atâta vreme cât conştientizează că doar prin şcoală viitorul fiecăruia poate să fie mai bun. „Fiecare elev are nevoie de antrenament. Aici intervine şi diferenţierea dintre fiecare. Unii acceptă să lucreze suplimentar iar alţii nu. Pot să spun că în aceşti ani am avut parte de foarte mulţi elevi dotaţi, dispuşi să-şi sacrifice timpul dedicat altor activităţi în favoare educaţiei. Mulţi au ajuns pe culmi înalte, ceea ce nu poate decât să mă facă să mă simt mândru“, a încheiat profesorul.   

Topul celor mai bune licee din Maramureş

Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Maramureş

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite