11 irlandezi, rătăciți de o zi în Munții Rodnei. Salvamontiștii i-au localizat și se îndreaptă spre ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

S-a dat alarma, în această dimineață, către Serviciul Salvamont Maramureş. Un grup de 11 cetățeni irlandezi, rătăciți în Munţii Rodnei, sunt căutați de echipajele de salvare. Ei ar fi fost nevoiți să își petreacă noaptea în pădure.

Salvamontiștii se îndreaptă către turiștii rătăciți FOTO Facebook/ Salvamont Mureș
Salvamontiștii se îndreaptă către turiștii rătăciți FOTO Facebook/ Salvamont Mureș

Oamenii ar fi plecat încă de ieri dimineața, de la Mănăstirea Pietroasa și nu au mai găsit drumul de întoarcere.

Unsprezece cetăţeni irlandezi s-au rătăcit în Munţii Rodnei, oamenii fiind căutaţi de către Serviciul Salvamont Maramureş după ce au cerut sprijin, informează instituţia, joi, pe Facebook. „Un grup de 11 cetăţeni irlandezi plecaţi de ieri dimineaţă de la Mănăstirea Pietroasa într-o tură pe munte s-au rătăcit din cauza ceţii iar unul dintre aparţinători a dat alarma azi dimineaţă, în jurul orei 5,44, că oamenii solicită ajutor”, a transmis Salvamont Maramureş, pe Facebook.

Din fericire, aceștia ar fi bine echipați și nu ar duce, momentan, lipsă de hrană și mâncare. Totuși, două dintre persoane ar avea probleme cu inima.

„Turiştii sunt echipaţi de munte, au hrană şi apă la ei, dar ceaţa densă care i-a surprins aseară i-a obligat să rămână pe munte peste noapte. În grup sunt 2 persoane cu probleme medicale (medicamentaţie pentru probleme cu inima)”, se mai precizează pe pagina oficială a instituției.

Joi dimineața, salvamontiştii au anunțat că au reuşit să îi localizeze pe turiștii străini și că se îndreaptă în direcția lor, cu ajutorul UTV-urile.

„S-a reuşit localizarea lor, fiind undeva sus pe un vârf spre Staţia Meteo. Li s-a solicitat să nu se îndepărteze de la punctul în care sunt. În acest moment, două echipe de salvatori montani se îndreaptă spre locaţia lor cu UTV-urile din dotare”, au adăugat cei de la Salvamont Maramureş.

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite