Opt turişti rătăciți au fost salvaţi, în Masivul Bucegi, după aproape zece ore de căutări VIDEO

0
Publicat:

Opt turişti rătăciţi pe munte au fost salvați după o misiune dificilă, de aproape zece ore, desfășurată de două echipe ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și Salvamont Râșnov.

„În data de 7 octombrie, în jurul orelor 23:40, printr-un apel 112, am primit solicitarea din partea unui grup de opt persoane, care ne-au semnalat faptul că sunt blocate în Masivul Bucegi, pe Valea Velicanului și nu mai pot continua deplasarea. Turiștii, patru femei și patru bărbați, au precizat că nu au probleme medicale, dar că sunt epuizate fizic și nu mai au rezerve de apă și hrană”, a explicat Jandarmeria Brașov.

Misiunea a fost una dificilă. FOTO Salvamont Brașov
Misiunea a fost una dificilă. FOTO Salvamont Brașov

În cel mai scurt timp, au fost constituite două echipe de căutare, una aparținând Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și una aparținând Salvamont Râșnov, care au început deplasarea spre zona indicată.

„În jurul orelor 03. 30, echipajele au ajuns la turiștii care au solicitat ajutorul și au început coborârea în siguranță. În această dimineață, în jurul orelor 9.00, acțiunea de recuperare s-a încheiat cu succes”, mai precizează jandarmii brașoveni.

Toți cei opt turiști au fost coborâți în siguranță 

Misiunea a fost una dificilă, dat fiind că s-a desfășurat pe timp de noapte, într-o zonă greu accesibilă și pe un traseu nemarcat.

Turiștii au fost aduși la baza muntelui. FOTO salvamont Brașov
Turiștii au fost aduși la baza muntelui. FOTO salvamont Brașov

„Acțiune încheiată cu succes! Toate persoanele au fost coborâte în siguranță la baza muntelui. Menționăm faptul că acestea nu au avut nevoie de îngrijiri medicale!”, a precizat Salvamont Brașov.

Jandarmii și salvamontiștii fac apel la turiști să facă alegerile corecte în ceea ce privește traseul pe care pleacă la drum, să meargă doar pe traseele marcate și cu echipament adecvat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite