UPDATE Zece traficanţi de droguri, periculoşi, prinşi de DIICOT Bacău. Vindeau substanţe interzise, prostituate şi făceau cămătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate peresoanele învinuite şi inculpate în dosarul de trafic de droguri şi cămătărie, instrumentat de DIICOT Bacău, au primit 30 de zile arest preventiv
Toate peresoanele învinuite şi inculpate în dosarul de trafic de droguri şi cămătărie, instrumentat de DIICOT Bacău, au primit 30 de zile arest preventiv

Procurorii  DIICOT, Serviciul Teritorial Bacău,  împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău au efectuat, ieri, 28 iulie,  18 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni pentru destructurarea a două  grupuri infracţionale organizate specializate în trafic internaţional de droguri, comercializarea de substanţe psihoactive, camătă, trafic de persoane şi ultraj

UPDATE: Cei zece băieţi, implicaţi în trafic de droguri, cămătărie, prostituţie şi ultraj au fost arestaţi pentru 30 de zile. Tribunalul Bacău a acceptat cererea procurorilor DIICOT pentru măsura de arest preventiv, luând în considerare gravitatea faptelor. Până la finalul lunii august, vor sta în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău. Au drept să conteste decizia magistraţilor în 48 de ore. 

Arhire Ciprian Gheorghe, zis „Ţupin“, Ilarian Jbleac (fost Arhire) şi Dragoş Bosnea, zis „Eva“ au calitatea de inculpaţi în dosar, iar  Răzvan Cioancă, Ciprian Vasilică Felea, Florin Andronache, Mădălin Bogdan Busuioc, Ovidiu Roşca, Vasile Gabriel Anton şi Clim Andrei, de învinuiţi. 

Anchetatorii băcăuani afirmă că există suspiciunea rezonabilă că primul grup infracţional   a desfăşurat operaţiuni cu produse susceptibile de a produce efecte psihoactive, constând în procurarea din ţară sau importând din China  astfel de produse, ridicarea lor de la societăţile de curierat, depozitarea, producerea, porţionarea şi ambalarea acestora, precum şi comercializarea, către diverşi consumatori tineri de pe raza municipiului Bacău, cu sume cuprinse între 100 - 200 lei doza.

Potrivit unui comunicat DIICOT, inculpaţii din cel de-al doilea grup infracţional au procurat şi distribuit către diverşi consumatori,  droguri şi produse cu efecte psihoactive, cu sume cuprinse între 100 - 200 lei doza. „Din materialul probator administrat a rezultat faptul că membrii grupului infracţional se ocupau şi de activităţi ilegale de trafic de persoane, racolând mai multe tinere, pe care le exploatau prin obligarea la practicarea prostituţiei. Totodată, în perioada martie – iulie 2015, inculpaţii au desfăşurat activităţi ilegale de cămătărie, constând în predarea către diverse persoane a unor  sume de bani sub formă de împrumut şi de recuperare a acestor sume şi a dobânzilor aferente.
Pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, la data de 28.07.2015, pe raza municipiului Bacău, s-a procedat la prinderea în flagrant a suspecţilor C.R. şi F.C.V. după ce au ridicat un pachet de la o firmă de transport coletărie internaţională. Cu ocazia acţiunii de prindere în flagrant suspectul C.R., în scopul de a-şi asigura scăparea, aflându-se la volanul unui autoturism, a încercat să penetreze barajul de autovehicule ale organelor de urmărire penală care îi blocau calea, degradând  2 autovehiculele ale organelor de urmărire penală, motiv pentru care s-a fost folosit armamentul din dotare trăgându-se 2 focuri de armă în plan vertical.
În interiorul coletului a fost găsită cantitatea de 100, 87 grame de Alfa - PVP drog de risc şi ethylone, substanţă care face parte din clasa beta-keto amfetamine cu proprietăţi stimulente.
Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsite şi ridicate aproximativ 2, 5 litri substanţe lichide, 100 grame substanţe sub formă de pulbere şi o presă, bunuri susceptibile de a fi folosite la producerea de comprimate tip ecstasy, 52 de comprimate şi fragmente vegetale, laptop-uri şi tablete,  telefoane mobile, 2 râşniţe pentru mărunţit substanţe vegetale, 1 cântar electronic, suma de 3445 euro, 290 lire sterline, 150 dolari SUA şi 7553 lei. Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bacău  au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de 10 inculpaţi urmând să fie prezentaţi Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă“, precizează DIICOT Bacău, într-un comunicat din 29 iulie.
Pentru prinderea celor 10 indivizi, au colaborat structurile antidrog din toată regiunea Moldovei, dar şi Jandarmeria Judeţeană Bacău şi ofiţeri din cadrul  I.P.J. Bacău.
 

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite