FOTO Ceremonie specială de Ziua Imnului Naţional la Bacău. Fanfară militară şi dansuri populare cu Ansamblul folcloric „Plaiuri Băcăuane“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fetele de la „Plaiuri Băcăuane“, îmbrăcate de sărbătoarea Zilei Imnului Naţional FOTO Mircea Merticariu
Fetele de la „Plaiuri Băcăuane“, îmbrăcate de sărbătoarea Zilei Imnului Naţional FOTO Mircea Merticariu

Astăzi, de la ora 10, în Piaţa Tricolorului din Bacău a avut loc ceremonia dedicată Zilei „Imnului Naţional“. Au dat onorul mai marilor judeţului trupe ale Armatei, Jandarmeriei şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Fanfara militară a Garnizoanei Bacău şi Ansamblul „Plaiuri Băcăuane“ au atras mai mulţi privitori, cei mai mulţi, nedumeriţi de sărbătoarea din stradă.

Ceremonia dedicată Imnului Naţional a început cu câteva cântece interpretate de membrii ai Fanfarei Militare a Garnizoanei Bacău, urmate de marşuri militare. Apoi, o trupă de la Ansamblul „Plaiuri Băcăuane“ a dansat pe acorduri populare. La eveniment au parte prefectul Dorian Pocovnicu, subprefectul Constantin Toma, viceprimarul Radu Ababei, comandorul Valerică Vrăjescu, şeful Bazei Aeriene 95 Bacău, chestorul de poliţie Vasile Oprişan, colonelul Gheorghe Stan, comandantul Brigăzii Mobile de Jandarmi, colonelul Valeriu Buţan, de la Oficiul pentru Situaţii Speciale, veterani de război ş.a.
Momentul dedicat Imnului Naţional s-a încheiat în mai muţin de o oră, cu intonarea imnului „Deşteaptă-te române“, interpretat instrumental de Fanfara Militară din Bacău, cântat la microfon de preotul jandarmilor băcăuani, Iulian Ichim.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite