UPDATE Peste 3.000 de băcăuani protestează în Piaţa Tricolorului. Oamenii cer demisia politicienilor locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Băcăuanii continuă să vină către Piaţa Tricolorului, acolo unde traficul a fost deja blocat. Oamenii scandează împotriva clasei politice din România şi cer dreptate şi stârpirea corupţiei.

UPDATE (ora 19,40): Băcăuanii cer demisia primarului şi preşedintelui CJ

Peste 4.000 de băcăuani erau adunaţi la protestul din centrul oraşului, la ora 19,40.

Oamenii cer demisia primarului Stavarache şi a preşedintelui Consiliului Judeţean Bacău.

UPDATE (ora 19.10): Protest amplu în centrul Bacăului

Peste 1.500 de băcăuani erau adunaţi deja în centrul oraşului, la ora 19,10, adică la doar 10 minute distanţă de începerea mitingului de protest anunţat pe site-urile de socializare.

Traficul rutier a fost deja blocat în zonă, iar în Piaţa Tricolorului continuă să sosească noi şi noi manifestanţi.

Oamenii scandează împotriva clasei politice din România şi cer dreptate şi stârpirea corupţiei.

----------------------------------------

După mitingul de seara trecută din Capitală, la care au participat peste 30 de mii de persoane, băcăuanii se mobilizează astăzi, în lupta împotriva întregii clase politice şi a corupţiei generalizate din România. „Scânteia“ care a aprins protestele a fost tragedia din clubul Colectiv din Bucureşti, unde şi-au pierdut viaţa 34 de persoane şi alte 140 au fost rănite grav. Nu este întâmplător nici faptul că sloganul ales de manifestanţi-„Corupţia ucide“-a fost folosit de preşedintele Klaus Werner Iohannis, într-un discurs în care şi-a exprimat tristeţea faţă de drama tinerilor ucişi în incendiu. 

image

„Indiferenţa şi tăcerea au ucis şi vor ucide în continuare dacă nu se va produce o schimbare! Astfel, suntem solidari şi ne adunăm mâine şi în Bacău, în Piaţa Tricolorului, începând cu ora 19:00, pentru a le da corupţilor dovediţi şi nedovediţi un semnal: aşa nu mai merge!“ se arată în evenimentul „Bacăul iese în stradă. Corupţia ucide“.

Printre activiştii care vor fi prezenţi diseară în Piaţa Tricolorului din Bacău, implicaţi în organizarea protestului se numără şi Cristian Ghingheş, Andrei Chiriac şi Dorin Chirilescu. 

image
Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite